Sorry, we ondersteunen geen IE

We zien dat je Internet Explorer gebruikt, een oude en onveilige browser. Daardoor kunnen we je niet de mooie website voorschotelen die we zouden willen.

Je bent van harte welkom in elke andere browser zoals bijvoorbeeld Chrome, Firefox of Microsoft Edge. Wij wachten hier wel, tot zo!

Vroegdiagnostiek

Op één dag onderzoeken we de ogen van baby’s en peuters en stellen we een diagnose vast. Dat kan dankzij de speciale, kindgerichte apparatuur en testen waarmee we werken. Ook nemen we alle tijd en rust voor de specialistische onderzoeken. Na alle onderzoeken bespreken we de vervolgstappen.

Hoe eerder we een zeer jong kind kunnen zien en diagnosticeren, hoe eerder we kunnen starten met de behandeling en begeleiding. Zo kunnen we al in een zeer vroeg stadium bijdragen aan een toekomst met mogelijkheden!

Hoe werkt vroegdiagnostiek?

Ogen onderzoeken bij zeer jonge kinderen is erg lastig. Ze kunnen immers niet stilzitten en opdrachten opvolgen is moeilijk. Bovendien kunnen jonge kinderen niet duidelijk aangeven wat ze zien. Als het netvlies van een zeer jong kind er normaal uitziet, terwijl het kind toch slecht ziet, is er vaak sprake van een complexe en zeldzame oogaandoening. Een juiste diagnose kan alleen met geavanceerde diagnostiek worden vastgesteld.

Dankzij de inzet van onze speciale handheld apparatuur en specifieke onderzoeksmethoden kunnen we ouders nu snel helderheid én perspectief bieden!

Naast een oogheelkundige diagnose stellen we altijd ook de vervolgvraag: wat betekent de oogaandoening voor het kind? Die vraag beantwoorden, vraagt om een multidisciplinaire benadering. Zo sluiten we de onderzoeksdag altijd af met een gesprek met een psycholoog om het vervolgtraject samen op te starten.

Bekijk hoe een dag eruit ziet bij vroegdiagnostiek

Elzemiek en Lars: van wanhoop naar hoop

Elzemiek van Berkel vertelt over haar zoontje Lars (toen 5). Bij Lars werd zes weken na zijn geboorte een zeldzame oogaandoening geconstateerd.

Luister naar het verhaal van Elzemiek en Lars
Luister naar het verhaal van Elzemiek en Lars

De totstandkoming van de dienstverlening Vroegdiagnostiek voor baby’s en peuters is mede mogelijk gemaakt door de partners en donateurs van het Bartiméus Fonds.