Sorry, we ondersteunen geen IE

We zien dat je Internet Explorer gebruikt, een oude en onveilige browser. Daardoor kunnen we je niet de mooie website voorschotelen die we zouden willen.

Je bent van harte welkom in elke andere browser zoals bijvoorbeeld Chrome, Firefox of Microsoft Edge. Wij wachten hier wel, tot zo!

Handige tips voor bezigheden in en om huis

Je doet dingen zoals je ze altijd doet. Toch ervaar je steeds vaker ongemakken doordat je minder goed gaat zien. Soms weet je gewoon niet dat kleine aanpassingen vaak al een groot verschil kunnen maken. Wat bijvoorbeeld al helpt is lezen of klussen met meer (dag)licht, koken met gekleurde snijplanken, de knoppen van huishoudelijke apparaten voelbaar of zichtbaar markeren, LED verlichting installeren bij de spiegel en meer structuur aanbrengen met opbergbakjes.​ Het kan zo simpel zijn en het voordeel is dat de dagelijkse bezigheden hierdoor makkelijker worden. 

Bartiméus weet dat veel mensen die ervaren dat ze minder goed gaan zien, zeggen dat het leven meer energie kost dan ze gewend waren. De alledaagse dingen gaan minder gemakkelijk. ‘Het hoort erbij’, zeggen ze dan. Toch zijn er manieren om het beter en gemakkelijker te maken. En waarom zou je daar geen profijt van willen hebben? 

Laat je informeren en verrassen

Verhalen en ervaringen van anderen leiden tot een gevoel van herkenning. En ze geven nieuwe informatie of inzichten waar je zelf wellicht nog niet aan gedacht hebt. Op basis van de ervaringen van anderen is ons digitale huis vol met tips voor de dagelijkse bezigheden in en om huis ontwikkeld. Door in dit huis op de knoppen in de verschillende kamers te klikken navigeer je door herkenbare situaties en krijg je praktische tips aangereikt.​

Neem een kijkje in het digitale huis met alle tips!
Afbeelding van Virtueel huis Thuis in Zicht

Technische vraag via de e-health helpdesk

Als je een technische vraag hebt over de werking van het digitale huis, omdat het navigeren vastloopt bijvoorbeeld, dan kun je contact opnemen met de e-health helpdesk via e-helpdesk@bartimeus.nl of 088 – 88 99 822. 

Persoonlijk gesprek via de informatielijn

Voor vragen over een behandeltraject bij Bartiméus hebben wij een infolijn. We helpen je graag op weg via info@bartimeus.nl. Let op: de link opent jouw mailprogramma. Of via telefoonnummer 088 – 88 99 888. Je kunt ook hier Aanmelden en verwijzen - Bartimeus op de website kijken over de aanmeldprocedure. 

Deel je ervaring met ons

We zijn benieuwd hoe je de rondgang door het huis ervaren hebt. Voor welke uitdaging wil jij een oplossing? Zijn er onderwerpen niet aan bod gekomen die belangrijk voor je zijn? Deel je ervaringen met ons via onderstaande formulier.

Ervaring Thuis in Zicht