Sorry, we ondersteunen geen IE

We zien dat je Internet Explorer gebruikt, een oude en onveilige browser. Daardoor kunnen we je niet de mooie website voorschotelen die we zouden willen.

Je bent van harte welkom in elke andere browser zoals bijvoorbeeld Chrome, Firefox of Microsoft Edge. Wij wachten hier wel, tot zo!

Informatiespreekuren Bartiméus

Bartiméus heeft op een aantal locaties informatiespreekuren voor (hulp)vragen en/of het uitproberen van hulpmiddelen. U bent hier van harte welkom. Vanwege corona is het belangrijk dat u een afspraak maakt voor een bezoek aan het spreekuur

Informatiespreekuren op eigen locatie

Bartiméus houdt in Deventer, Rotterdam en Zwolle informatiespreekuren op eigen locatie. Vanwege corona is het belangrijk om een afspraak te maken voor een bezoek aan het spreekuur.

Informatiespreekuren in ziekenhuizen

Bartiméus is ook aanwezig in vele ziekenhuizen in het land. Hier houden we spreekuren onder andere in samenwerking met Elvea, Ergra Low Vision of Low Vision Totaal. De frequentie is per ziekenhuis/locatie verschillend, 1 à 2 maal per maand. Dit Low Vision/Revalidatie spreekuur is alleen voor patiënten van de polikliniek Oogheelkunde en op doorverwijzing van de oogarts. Mensen bezoeken meestal eerst een low vision-specialist en aansluitend is er dan een gesprek met een medewerker van Bartiméus. De low vision-specialist geeft advies over en meet eventueel een optisch hulpmiddel voor het lezen en tv kijken.

Vervolgens heeft iemand een afspraak met een medewerker van Bartiméus die samen de mogelijkheden verkent om zo zelfstandig mogelijk te blijven functioneren. Of het nu gaat om een persoonlijk advies, het geven van verlichtingsadvies, het leren omgaan met de computer, smartphone of tablet, het zoeken naar een nieuwe hobby, aanpassingen op het werk. Heb je geen vragen over lezen of tv kijken, dan kun je ook direct terecht bij één van onze medewerkers.

Afspraak maken?

Om een afspraak te maken op een van de spreekuren, kun je contact opnemen met de afdeling oogheelkunde van het betreffende ziekenhuis.

In de volgende ziekenhuizen vinden de spreekuren plaats:

Informatiespreekuren regio Noord

In samenwerking met MediPoint hebben wij spreekuren in hun thuiszorgwinkels in Winschoten, Coevorden en straks ook in Assen. Voor de precieze data en tijden van de spreekuren kun je contact opnemen met de betreffende thuiszorgwinkel(s) van MediPoint. 

Medipoint locaties