Sorry, we ondersteunen geen IE

We zien dat je Internet Explorer gebruikt, een oude en onveilige browser. Daardoor kunnen we je niet de mooie website voorschotelen die we zouden willen.

Je bent van harte welkom in elke andere browser zoals bijvoorbeeld Chrome, Firefox of Microsoft Edge. Wij wachten hier wel, tot zo!

Informatiespreekuren en contactmogelijkheden

Bartiméus heeft op een aantal locaties informatiespreekuren  of consultmogelijkheden voor (hulp)vragen en/of het uitproberen van hulpmiddelen. 

Informatiespreekuren op eigen locatie

Bartiméus houdt in Deventer, Rotterdam en Zwolle informatiespreekuren op eigen locatie. U kunt een afspraak met ons maken voor een bezoek aan één van deze spreekuren.

Onze samenwerking met ziekenhuizen, hulpmiddelenleveranciers, thuiszorgwinkels

Wij vinden het belangrijk dat u laagdrempelig en makkelijk in contact kunt komen met Bartiméus. Voor als u vragen heeft, informatie zoekt of wilt weten wat wij voor u kunnen betekenen. Daarom werken wij samen met ziekenhuizen, hulpmiddelenleveranciers en thuiszorgwinkels. Ook zonder verwijzing van de oogarts kunt u contact met ons opnemen. Dat kan op verschillende manieren.

Samenwerking met de ziekenhuizen

Bartiméus heeft een samenwerking met een groot aantal ziekenhuizen. Dat betekent dat wij met regelmaat aanwezig zijn op de oogpoli. Daar kunt u met één van onze collega’s spreken. Zij kunnen u informatie geven over onze dienstverlening en samen met u kijken waar u tegenaan loopt als het gaat om het leven met een visuele beperking. U kunt zonder verwijzing een afspraak maken met onze collega’s. De receptie van de oogpoli waar u onder behandeling bent kan u inplannen voor een afspraak met ons.

Samenwerking met de hulpmiddelenleveranciers

Het kan zijn dat u, door uw oogarts, bent verwezen naar één van de hulpmiddelenleveranciers: Low Vision Totaal, Elvea of Ergra Low Vision. Deze leverancier gaat kijken welke hulpmiddelen u kunnen helpen. Dit gebeurt op een “low vision spreekuur”. Bij veel van deze low vision-spreekuren sluit ook een collega van Bartiméus aan. U kunt dan direct na uw bezoek aan de leverancier een gesprek krijgen met Bartiméus. Niet alleen over het hulpmiddel en hoe u deze kunt gaan gebruiken, maar ook over mogelijke andere vragen die u heeft. Onze collega’s van Bartiméus kunnen u informeren.

Wilt u nu alvast weten binnen welke ziekenhuizen wij aanwezig zijn, tijdens het low vision-spreekuur samen met de hulpmiddelenleverancier?

Samenwerking met Medipoint

In samenwerking met MediPoint hebben wij spreekuren in hun thuiszorgwinkels in Winschoten, Coevorden en straks ook in Assen. Voor de precieze data en tijden van de spreekuren kunt u contact opnemen met de betreffende thuiszorgwinkel(s) van MediPoint.

Consultmogelijkheden met Bartiméus

Het kan zijn dat er binnen uw ziekenhuis geen informatief spreekuur plaatsvindt, of dat u liever op een ander moment contact met ons wilt. Dat kan dan via een vrijblijvend consultafspraak met één van onze klantadviseurs.

Bent u naar de oogarts geweest en heeft u na enige tijd vragen over uw visuele beperking? Of loopt u tegen (praktische) zaken aan in uw dagelijkse leven nadat u de hulpmiddelenleverancier hebt bezocht? Ook vragen hierover kunnen wij met u doornemen.

Een vrijblijvend consultgesprek vindt plaats op afspraak en op een moment dat voor u goed uitkomt. Deze afspraak kunt u zelf met ons maken, maar deze kan u ook worden aangeraden door de oogarts, de  hulpmiddelenleverancier of een andere professional. Zij kunnen uw contactgegevens, met uw toestemming, aan ons doorgeven, dan nemen wij contact met u op.

Neem contact op voor een consultgesprek