Sorry, we ondersteunen geen IE

We zien dat je Internet Explorer gebruikt, een oude en onveilige browser. Daardoor kunnen we je niet de mooie website voorschotelen die we zouden willen.

Je bent van harte welkom in elke andere browser zoals bijvoorbeeld Chrome, Firefox of Microsoft Edge. Wij wachten hier wel, tot zo!

Bewegingsspel Picoo wint IPON-Award

Slimme combinatie van gamen en buitenspelen

Bartiméus en spelontwikkelaar Picoo hebben een IPON-Award 2022 gewonnen. Samen maken we, met steun van het Bartiméus Fonds, een aantal reeds bestaande Picoo-spellen geschikt voor kinderen met een visuele beperking. Zodat zij met kinderen zonder visuele beperking kunnen samenspelen.

goudkleurig logo van winnaar IPON award

Picoo is een slimme combinatie van gamen en ‘ouderwets’ buitenspelen. Een spel waarbij kinderen rennen, stilstaan en op elkaar reageren. We weten dat bewegingsspellen voor kinderen met een visuele beperking een uitdaging zijn. Met het spel Picoo heeft ieder kind een console in de hand. De spellen die je ermee kunt spelen, werken met geluid, lichtsignalen en trillingen. Een sensor meet de afstanden tot andere Picoo’s in het spel. 

Dit filmpje laat het spelen met Picoo in de praktijk zien. De kinderen in dit filmpje hebben geen visuele beperking, maar het geeft een beeld van hoe het spel werkt.

IPON-Award

De award is gewonnen in de categorie ‘Gewoon Speciaal’. De prijs werd 6 april aan Picoo uitgereikt tijdens de IPON-beurs in de Jaarbeurs Utrecht. Dit is beurs voor onderwijsinnovatie en ICT. 

De jury beloont Picoo met de award omdat de spellen bijdragen aan inclusief (buiten)spelen met een product dat door kinderen zelfstandig te gebruiken is. 

Inclusief spelen

Meer weten over inclusief spelen en de samenwerking tussen Bartiméus en Picoo? In het aprilnummer van Vives Magazine staat er een uitgebreid artikel over.

Héél hard rennen, ook als je niets kunt zien
jongens spelend rennend picoo