Sorry, we ondersteunen geen IE

We zien dat je Internet Explorer gebruikt, een oude en onveilige browser. Daardoor kunnen we je niet de mooie website voorschotelen die we zouden willen.

Je bent van harte welkom in elke andere browser zoals bijvoorbeeld Chrome, Firefox of Microsoft Edge. Wij wachten hier wel, tot zo!

Bewoners van Bartiméus schitteren in theatervoorstelling

Een theatervoorstelling door blinde en slechtziende spelers, voor een geblinddoekt publiek. Klinkt bijzonder – en dat is het ook! Zes bewoners van Bartiméus schitteren de komende maanden in de voorstelling 'Rimpelingen, het geheim van een hofhouding'.

De zes theaterspelers staan achter een gedekte tafel. Op de tafel staat serviesgoed.

 

Vanaf zondag 13 november vindt in Paleis Het Loo een reeks bijzondere theatervoorstellingen plaats. De zes spelers die centraal staan zijn blind en slechtziend én wonen alle zes in ons Henriëtte van Heemstrahuis in Ermelo. In de voorstelling 'Rimpelingen, het geheim van een hofhouding' ontdekken de bezoekers het verhaal van een groep bedienden die is achtergebleven in het paleis. Hun blindheid maakte hen geschikt personeel voor de koninklijke familie, die zo onopgemerkt haar gang kon gaan... of toch niet?

Geblinddoekt publiek

Ook het publiek kan tijdens deze inclusieve voorstelling (tijdelijk) niets zien. In plaats van de ogen worden andere zintuigen geprikkeld. Door middel van geluid, muziek, tast en geur worden de bezoekers meegevoerd in de wereld zonder zicht van de bedienden. Als na afloop de blinddoeken afgaan, volgt een 'vorstelijke maaltijd' - bereid door de chef van de locatie.

Grenzen opzoeken

Theatermaker en initiatiefnemer Monique van Hinte onderzoekt in haar werk de grenzen van de theatrale ervaring en is gefascineerd door wat zich afspeelt net buiten het zicht en de verbeelding die dit oproept. Haar werk is interdisciplinair en vaak context gebonden; ze heeft eerder voorstellingen gemaakt met blinde spelers in binnen- en buitenland.

Bijzondere locaties

De première van deze bijzondere voorstelling, gemaakt door regisseur Monique van Hinte en schrijver Marjolein Bierens, was op zondag 13 november in Paleis Het Loo. Vervolgens is dit bijzondere project nog te zien in zes andere Gelderse kastelen.

Meer weten?

Ga naar www.rimpelingentheater.nl voor meer informatie over de voorstelling en het bestellen van kaartjes.

Koop nu je kaartje