Sorry, we ondersteunen geen IE

We zien dat je Internet Explorer gebruikt, een oude en onveilige browser. Daardoor kunnen we je niet de mooie website voorschotelen die we zouden willen.

Je bent van harte welkom in elke andere browser zoals bijvoorbeeld Chrome, Firefox of Microsoft Edge. Wij wachten hier wel, tot zo!

Dag van de Witte Stok 2024

Op 15 oktober vinden er door heel Nederland acties plaats om aandacht te vragen voor de witte stok. Dit belangrijk hulpmiddel helpt mensen met een visuele beperking om te navigeren en obstakels te detecteren. Bovendien geeft de stok een belangrijk signaal af: “let op, ik slechtziend of blind”.

Iemand loopt met een witte stok

Geef mensen met een taststok de ruimte

Het thema is dit jaar: ‘Geef mensen met een taststok de ruimte’. Het is namelijk belangrijk dat mensen die een taststok gebruiken de ruimte krijgen om zich veilig te oriënteren. Soms hebben ze hulp nodig van andere weggebruikers, bijvoorbeeld om een lastig punt te overbruggen of bij het oversteken van een drukke straat. Op de Dag van de Witte Stok vragen wij hier aandacht voor.  

Gratis workshop taststok lopen in Amsterdam

Bartiméus locatie Amsterdam (Louwesweg 6K) organiseert tussen 11.00 en 14.30 uur een workshop. Deelnemers kunnen ervaren hoe het is om als slechtziende of blinde weggebruiker met een taststok te lopen. We delen graag onze kennis en expertise met iedereen die hier meer over wil weten.

Zebrapad overstreken met taststok in Ermelo

Op het Molenaarsplein in Ermelo dagen wij voorbijgangers uit om te ervaren hoe het is om met een visuele beperking aan het verkeer deel te nemen. Tussen 10.00 en 15.00 uur kunnen zij met een simulatiebril op lopen met een taststok en misschien zelfs een zebrapad oversteken. Dit gebeurt onder begeleiding van een deskundige. Bartiméus locatie Ermelo organiseert deze actie samen met de Oogvereniging en de Plaatselijke Werkgroep Toegankelijkheid. 

Parcours lopen in het centrum van Assen

Op het Koopmanplein in Assen begeleiden onze mobiliteitstrainers tussen 13.00 en 16.00 uur voorbijgangers over een parcours en verstrekken informatie vanuit een stand. Deze activiteit is onderdeel van het kennis- en belevingsfestival ‘Geef ons de ruimte’, georganiseerd door Oogvereniging Drenthe. Kom gezellig langs!

Meer weten over de geleidestok?

Wil je meer weten over de geleidstok en hoe je deze kunt gebruiken? Bekijk dan onze webpagina over het gebruik van een geleidestok.

Lees meer over het gebruik van een geleidestok