Sorry, we ondersteunen geen IE

We zien dat je Internet Explorer gebruikt, een oude en onveilige browser. Daardoor kunnen we je niet de mooie website voorschotelen die we zouden willen.

Je bent van harte welkom in elke andere browser zoals bijvoorbeeld Chrome, Firefox of Microsoft Edge. Wij wachten hier wel, tot zo!

Een terugblik op 2022

In 2022 kroop Nederland langzaam uit de coronacrisis. Daar kwamen helaas weer andere ingrijpende omstandigheden voor in de plaats: de oorlog in de Oekraïne, de energiecrisis, de enorme inflatie en de steeds krappere arbeidsmarkt. Overal worden de gevolgen daarvan gevoeld. Ook bij Bartiméus.

Raad van bestuur Bartiméus - Jan en Julianne bij de kerstboom

Toch beleefden we gelukkig ook genoeg mooie momenten dit jaar. We zetten er graag een paar voor u op een rij:

  • Bij de gemeenteraadsverkiezingen in maart dit jaar is door gemeenten veel aandacht besteed aan het toegankelijk maken van het stemmen voor mensen met een visuele beperking. Bartiméus heeft zich daar hard voor gemaakt. Het haalde zelfs een aantal malen het landelijke nieuws.
  • In september vierden we het 50-jarig bestaan van Bartiméus in Doorn, onze woonwijk voor mensen met een visuele én verstandelijke beperking. Er waren straatfeesten, er was een tentoonstelling over de geschiedenis van dit bijzondere dorp en de 112 bewoners die er al 50 jaar wonen werden extra in het zonnetje gezet!
  • Ook op het gebied van innovatie zaten we niet stil: de indoor-navigatie-app eZwayZ, die Bartiméus mede heeft ontwikkeld, won de Computable Award. Dat is een belangrijke prijs voor nieuwe apps. Met deze app kunnen mensen die slechtziend of blind zijn in de toekomst veel makkelijker hun weg vinden in openbare ruimten en gebouwen.

Vol en enerverend 2022

Het zijn zo maar een paar gebeurtenissen uit een vol en enerverend jaar, waarin onze 1800 collega’s bij Bartiméus zich opnieuw met veel inzet en betrokkenheid hebben ingezet voor 1.000 leerlingen, 3.000 kinderen en 8.000 volwassenen en senioren, die blind of slechtziend zijn of worden. Dat zijn er fors meer dan in het jaar daarvoor. Ook stonden onze collega’s 24 uur per dag klaar voor de ruim 550 mensen die bij ons wonen. Daarnaast hebben we ons natuurlijk ook weer hard gemaakt voor het toegankelijk maken van onze samenleving voor mensen met een visuele beperking. Zonder de steun van onze 850 vrijwilligers hadden we niet kunnen doen wat we doen. En ook uw belangstelling en steun helpt ons bij dit belangrijke werk!

We wensen u fijne feestdagen en alle goeds voor 2023!

Julianne Meijers en Jan Naaktgeboren
Raad van bestuur Bartiméus