Sorry, we ondersteunen geen IE

We zien dat je Internet Explorer gebruikt, een oude en onveilige browser. Daardoor kunnen we je niet de mooie website voorschotelen die we zouden willen.

Je bent van harte welkom in elke andere browser zoals bijvoorbeeld Chrome, Firefox of Microsoft Edge. Wij wachten hier wel, tot zo!

Indoor navigatie vanaf nu mogelijk!

Tijdens een feestelijk evenement in NEMO Science Museum is de indoor navigatie app eZwayZ gelanceerd. Deze app maakt het mogelijk voor mensen die slechtziend of blind zijn om zelfstandig binnen gebouwen hun weg te vinden.

Telefoon in hand met app eZwayz

Indoor navigatie-app

De eerste gebouwen waar mensen binnen kunnen navigeren zijn: NEMO Science Museum, het Rijksmuseum, station Arnhem en het Atrium van Bartiméus in Zeist.

Voor mensen die slechtziend of blind zijn, is het lastig om zelfstanding hun weg te vinden in een onbekend gebouw. Zonder hulp van anderen is het vaak niet eens mogelijk om op de juiste plek in het gebouw te komen. Dankzij de innovatieve indoor navigatie-app eZwayZ is dat verleden tijd. De eigenaar en ontwikkelaar van de app is Atsence. Bartiméus is betrokken geweest als kennispartner met kennis en ervaring over het leven met een visuele beperking.

Bartiméus zet zich onverminderd in om indoornavigatie voor mensen met een visuele beperking onder de aandacht te blijven brengen. Daarom blijven we onze expertise hierover delen met organisaties die met dit onderwerp aan de slag zijn.

Downloaden

eZwayZ is gratis te downloaden in de App Store en werkt vanaf een iPhone 8, iPhone SE of hoger.

Meer informatie