We zien dat je Internet Explorer gebruikt, een oude en onveilige browser. Daardoor kunnen we je niet de mooie website voorschotelen die we zouden willen.
Je bent van harte welkom in elke andere browser zoals bijvoorbeeld Chrome, Firefox of Microsoft Edge. Wij wachten hier wel, tot zo!
Afgelopen week kregen de kinderen van groep Zonnebloem van de SO Bartiméus in Zeist een doos vol Picoo's waarmee ze zelf in staat zijn om bijvoorbeeld tikkertje of verstoppertje te spelen.
Natuurlijk werden de Picoo's gelijk uitgeprobeerd. De lol spatte ervan af en een van de meiden zei blij dat ze het leuk vindt om met de Picoo's te spelen omdat 'het lekker actief is en je kunt met je vriendjes spelen'.
Marleen Kalle, gymdocent: 'De Picoo's zijn echt een meerwaarde voor het samen spelen. Ik hoop dat de kinderen sneller zelfstandig kunnen spelen en uiteraard nemen we ze ook mee op kamp!'
Rosa van Doormaal was namens het FabLab betrokken bij de ontwikkeling en het testen van de Picoo's. Zij vertelt: 'Kinderen vinden het erg leuk om hiermee te spelen. Wat ook belangrijk is, is dat kinderen met een minder goed ontwikkelde motoriek gewoon mee kunnen doen en op die manier op speelse wijze hun motoriek oefenen. Leren door te doen dus!'
Bewegingsspellen zijn voor kinderen met een visuele beperking vaak een uitdaging. Picoo is een spel waarbij kinderen rennen, stilstaan en op elkaar reageren. Het combineert de slimme technologie van gamen met 'ouderwets' buitenspelen.
Kinderen spelen Picoo met een console in de hand. Deze console geeft het kind signalen met geluid, licht en trillingen. Een sensor in de console meet verder de afstanden tot andere Picoo's in het spel. Zo weten kinderen met een visuele beperking waar de andere kinderen zich bevinden en kunnen ze lekker samen spelen!
Met de steun van het Bartiméus Fonds hebben Bartiméus en spelontwikkelaar Picoo nieuwe en bestaande Picoo-spellen geschikt gemaakt voor kinderen die slechtziend of blind zijn.