Sorry, we ondersteunen geen IE

We zien dat je Internet Explorer gebruikt, een oude en onveilige browser. Daardoor kunnen we je niet de mooie website voorschotelen die we zouden willen.

Je bent van harte welkom in elke andere browser zoals bijvoorbeeld Chrome, Firefox of Microsoft Edge. Wij wachten hier wel, tot zo!

Samen weten we meer!

Bij Bartiméus krijgen we regelmatig vragen van universiteiten en universitaire medische centra (UMC's) of er ouders zijn die mee willen doen aan online onderzoeken. Zo ook voor het onderzoek In Kaart. In Kaart is hét register voor mensen met neurodiversiteit en/of visuele beperkingen en hun naasten.

Vrouw doet met smartphone mee aan online onderzoek

Doe ook mee! Want: samen weten we meer!

Naast dat we onderzoek een warm hart toedragen, hebben wij bij Bartiméus zelf ook veel aan In Kaart. Wij mogen vragen indienen voor onderzoek en gebruik maken van de verkregen data via onze expertisecentra. Zo kunnen wij met deze kennis inspelen op de behoeftes van (ouders van en) kinderen met een visuele beperking. Denk bijvoorbeeld aan thema's als ontwikkelingsproblemen van kinderen in de zorg, op school, op het werk of in het gezin. Door jouw ervaringen te delen krijgen we steeds meer kennis en begrip. Samen weten we tenslotte meer!  

Register In kaart

Als je meedoet met In Kaart, dan vul je jaarlijks een lijst in met relevante thema’s, die (mede) door ervaringsdeskundigen en deelnemers van In Kaart worden uitgekozen. Zoals bijvoorbeeld negatief vooroordeel in opleiding en werk, maar ook digitaal gedrag van kinderen.

Online onderzoek Register In kaart - animatie poppetjes jong en ouder achter laptop

Waarom meedoen?

  • Dit is de manier om jouw/jullie persoonlijke ervaringen als ouder(s) in te zetten voor meer kennis en begrip voor mensen met neurodiversiteit en/of een visuele beperking.  
  • Meer inzicht in jezelf, en/of jouw kind door persoonlijke terugkoppelingen.  
  • Elk jaar verloot ‘In kaart’ 4 cadeaubonnen van EUR 150,-.  
  • Invullen kost je ongeveer 30 - 45 minuten. 

Ik vind het fijn dat ik een overzicht krijg en mijn kind kan volgen over de tijd. Ook hoop ik dat er meer aandacht, kennis en begrip komt over kinderen die geen stoornis hebben maar wel moeilijke dingen ervaren in de ontwikkeling. En meer begrip voor de ouders, want het is soms heel lastig! - moeder van een kind

Doe je mee?

Ga dan naar de website van In kaart. Of bekijk eerst het onderstaande promofilmpje over hoe het werkt: