Sorry, we ondersteunen geen IE

We zien dat je Internet Explorer gebruikt, een oude en onveilige browser. Daardoor kunnen we je niet de mooie website voorschotelen die we zouden willen.

Je bent van harte welkom in elke andere browser zoals bijvoorbeeld Chrome, Firefox of Microsoft Edge. Wij wachten hier wel, tot zo!

Outdoorweek voor mensen met doofblindheid

Bartiméus en Kentalis organiseren de eerste Nederlandse outdoorweek voor mensen met doofblindheid en een verstandelijke beperking. De vakantieweek is gepland van 13 tot en met 17 juni en vindt plaats op scoutinglandgoed Zeewolde. Inschrijven is nu mogelijk en kan tot begin mei.

outdoorweek 2020: mensen lopen over zelfgebouwde brug

Vlotten bouwen, klimmen en slapen in het bos. Als je nooit hebt kunnen zien en horen, zijn dit soort outdooractiviteiten misschien niet het eerste waar je aan denkt. Toch kan het. Met een goede voorbereiding en begeleiding is er heel veel mogelijk. Een unieke ervaring voor alle betrokkenen.

Outdoorweek 2022

Deelname aan de Outdoorweek in juni staat open voor personen vanaf 14 jaar met (aangeboren) doofblindheid en een ontwikkelingsachterstand en zijn/haar begeleider. Er kan sprake zijn van volledige doofblindheid, maar ook blind/slechthorend, doof/slechtziend en slechthorend/slechtziend vallen onder de definitie doofblindheid. Het wordt een week buiten vol uitdagingen en plezier! Hebben jullie er al zin in?!

Informatiesessies

De outdooractiviteiten vragen om een goede voorbereiding. Daarom zijn er komende maand online presentaties voor begeleiders: 

  • Professionals kunnen kennismaken met de principes en methodiek van outdoor met mensen met doofblindheid. 
  • Informatie over het voorbereiden en uitvoeren van diverse outdoor activiteiten. 
  • Vragen stellen over zowel de inhoud als de praktische zaken van deelname aan de outdoorweek.

Data:

  • Dinsdag 29 maart: 14.00-15.30 uur
  • Maandag 11 april: 19.00-20.30 uur
  • Woensdag 13 april: 10.30-12.00 uur
  • Zaterdag 23 april: 15.00-16.30 uur.

Heb jij een cliënt met doofblindheid en een verstandelijke beperking en zijn jullie geïnteresseerd in de outdoorweek, meld je dan aan voor één van de informatiesessies. 

Stuur een e-mail

Meer weten over outdoor bij doofblindheid?

Lees meer over de organisatie en begeleiding van outdooractiviteiten met cliënten met doofblindheid in onze publicatie Outdooractiviteiten. 

Download de brochure (PDF)
begeleider en client zoeken schelpen op het strand