Sorry, we ondersteunen geen IE

We zien dat je Internet Explorer gebruikt, een oude en onveilige browser. Daardoor kunnen we je niet de mooie website voorschotelen die we zouden willen.

Je bent van harte welkom in elke andere browser zoals bijvoorbeeld Chrome, Firefox of Microsoft Edge. Wij wachten hier wel, tot zo!

Recept van kok Richard: warm chocoladetaartje

Op deze grauwe winterdag deelt kok Richard een smaakvol recept waar je blij van wordt: een warm chocoladetaartje.

Verwarmde pure chocolade

Warm chocoladetaartje (Gatauchaud) 4 à 6 personen

Ingrediënten

  • 225 gr pure chocolade
  • 225 gr roomboter
  • 200 gr eieren
  • 100 gr eidooiers
  • 90 gr suiker
  • 90 gr bloem

Benodigdheden:

  • Pan
  • Passende schaal voor op de pan
  • Spatel
  • Ovenbestendige koffie kopjes
  • Bakspray
  • Spuitzak

Bereiding:

Smelt de pure chocolade met roomboter au bain-marie,
Dit wil zeggen, zet een pan water op laag vuur, zet hierop een passende schaal met de chocolade en roomboter hierin. Beweeg deze massa met een spatel totdat het gesmolten is.

Klop ondertussen de eieren en eidooiers op met de suiker totdat deze stijf is.
Dit kun je controleren de de kom over de kop te houden (als er niks uitvalt is de massa goed).

Laat de chocolade massa afkoelen totdat deze lauw warm is en meng daarna  met de ei-massa.
Als laatste de gezeefde bloem door de massa spatelen.

Vet de koffiekopjes in met de bakspray of een beetje roomboter en vul de spuitzak met de chocolade massa.

Spuit de chocolademassa in de kopjes tot ongeveer 1 cm onder de rand in verband met het rijzen.

Zet de kopjes in de voorverwarmde oven van 180 graden, 8 à 10 minuten dit is afhankelijk van de grootte van je koffiekopje en den temperatuur van je oven.

Na het afbakken haal je voorzichtig het chocoladetaartje uit het kopje.

Benodigdheden voor het feestelijk serveren van het warme chocoladetaartje:

  • 3 Vijgen
  • 100 gram gesuikerde nootjes
  • Bol ijs naar keuze

Haal het chocoladetaartje voorzichtig uit het kopje en serveer hem warm op een bord.
Gebruik wat gesuikerde nootjes en haal hier even het mes doorheen. Leg dit tegen het chocoladetaartje aan. Schep een bol ijs op de gesuikerde nootjes. Vervolgens snij je een vijg doormidden en leg je op elk bord een halve vijg.

De bedoeling is dat als je het chocoladetaartje openmaakt de kern nog vloeibaar is.

Succes en eet smakelijk!


Kok Richard