Sorry, we ondersteunen geen IE

We zien dat je Internet Explorer gebruikt, een oude en onveilige browser. Daardoor kunnen we je niet de mooie website voorschotelen die we zouden willen.

Je bent van harte welkom in elke andere browser zoals bijvoorbeeld Chrome, Firefox of Microsoft Edge. Wij wachten hier wel, tot zo!

Rechtszaak in verband met overlijden bewoner

Eind augustus 2022 is een bewoner van Bartiméus in Doorn onder verdachte omstandigheden overleden. Vanwege deze verdachte omstandigheden heeft Bartiméus direct de politie ingeschakeld die de zaak in onderzoek heeft genomen. In het onderzoek is een verdachte aangehouden.

Bartiméus logo met witte B en 2 braillepunten

Het betreft een begeleider die via een uitzendbureau voor Bartiméus werkte in Doorn. De politie heeft het onderzoek inmiddels overgedragen aan het Openbaar Ministerie. Bartiméus verleent volledige medewerking aan het onderzoek van politie en Openbaar Ministerie. Op 25 januari 2023 was de eerste zitting van de rechtbank in Utrecht.

Naast het politieonderzoek heeft Bartiméus zelf direct in september een onafhankelijk intern onderzoek uit laten voeren. Dat onderzoek richt zich vooral op de veiligheid van onze bewoners. Op basis van dit onderzoek zijn passende maatregelen genomen.

We zijn ontzettend geraakt door deze situatie. We vinden het verschrikkelijk dat een bewoner die aan onze zorg is toevertrouwd onder deze omstandigheden is overleden. Wij voelen ons zeer betrokken en trekken samen op met de familie van de overleden bewoner. We staan hen uiteraard zo goed mogelijk bij. Onze zorg richt zich daarnaast vooral op onze bewoners en medewerkers.

Omdat de zaak nu in behandeling is bij de rechtbank doen wij hierover geen verdere mededelingen. Mocht contact toch wenselijk zijn dan kunt bellen met afdeling Communicatie, Edwin Rooseboom (telefoonnummer 06 – 14 72 21 93).