Sorry, we ondersteunen geen IE

We zien dat je Internet Explorer gebruikt, een oude en onveilige browser. Daardoor kunnen we je niet de mooie website voorschotelen die we zouden willen.

Je bent van harte welkom in elke andere browser zoals bijvoorbeeld Chrome, Firefox of Microsoft Edge. Wij wachten hier wel, tot zo!

Samenwerking Bartiméus en Prinses Máxima Centrum

Het Prinses Máxima Centrum en Bartiméus bundelen hun krachten om kinderen met kanker de best mogelijke oogheelkundige zorg te bieden. Deze samenwerking, waarbij ook het UMC Utrecht betrokken is, zorgt voor een optimale behandeling en monitoring van onder andere kinderen met oogzenuwtumoren.

Meisje krijgt oogtest

Continu specialistische monitoring is cruciaal om de visuele functies van kinderen met oogzenuwtumoren te volgen om bij achteruitgang snel in te grijpen. Daarnaast is er nazorg nodig bij een aantal jonge kinderen met een hersentumor (jonger dan 8 jaar), bij wie de visuele functies zijn aangedaan. Deze kinderen én kinderen die moeilijk te diagnosticeren of heel angstig zijn, komen in aanmerking voor de gespecialiseerde oogheelkundige diagnostiek van Bartiméus. 

100 kinderen op jaarbasis naar Bartiméus

Bartiméus zal naar verwachting 100 kinderen per jaar zien. Afke Opmeer, Manager Kind & Jeugd bij Bartiméus: “Wij zijn trots op deze mooie samenwerking met het Prinses Máxima Centrum. Door de samenwerking verder te versterken, kunnen wij een positieve impact maken in het leven van deze kinderen en hun ouders. Hiervoor zetten wij onze expertise bijzonder graag in!”  

Logo Bartiméus en Prinses Máxima Centrum

Meer weten?

Benieuwd wat expertise-organisatie Bartiméus allemaal doet op het gebied van diagnostisch oogonderzoek? Bezoek onze webpagina over het Diagnostisch Centrum. 

Naar de pagina over ons Diagnostisch Centrum