Sorry, we ondersteunen geen IE

We zien dat je Internet Explorer gebruikt, een oude en onveilige browser. Daardoor kunnen we je niet de mooie website voorschotelen die we zouden willen.

Je bent van harte welkom in elke andere browser zoals bijvoorbeeld Chrome, Firefox of Microsoft Edge. Wij wachten hier wel, tot zo!

Samenwerking in Werkpad B.V. krijgt nieuwe vorm

Bartiméus en Kentalis begeleiden voortaan vanuit eigen organisatie mensen naar werk

Jarenlang konden mensen met een visuele en/of auditieve beperking of taalontwikkelingsstoornis terecht bij Werkpad voor advies en begeleiding rondom werken. De Werkpad B.V. is gestopt. Bartiméus en Kentalis gaan zelfstandig verder met het begeleiden van mensen naar werk.

Vrouw in kantooromgeving

Bartiméus zet werk voort als Bartiméus Werkpad

Bartiméus zet zich onder de naam Werkpad al vele jaren in voor mensen die slechtziend of blind zijn en die specialistische ondersteuning nodig hebben bij het vinden en/of behouden van (ander) werk. Met als doel: duurzame inzetbaarheid. Bartiméus zet dit belangrijke werk voort. Alleen nu zelfstandig onder de naam Bartiméus Werkpad. 

Jarenlang trokken Bartiméus en Kentalis met elkaar op als het ging om het thema ‘Arbeidsparticipatie van mensen met een beperking’ onder de naam ‘Werkpad BV’. Beide organisaties gaan nu apart hun eigen weg, maar blijven hun doelgroepen bedienen met hun eigen specialistische dienstverlening onder de namen Bartiméus Werkpad en Kentalis Werkpad. Bartiméus is er voor mensen die slechtziend of blind zijn én Kentalis richt zich op mensen die slechthorend, doof/doofblind zijn of TOS hebben. Beide organisaties staan garant voor jarenlange ervaring en professionele begeleiding.  

Wat betekent dit voor de social mediakanalen?

Het gezamenlijke LinkedIn account van Werkpad is inmiddels door Kentalis aangepast in Kentalis Werkpad. Waar je ons kunt vinden? Bartiméus Werkpad communiceert vanaf nu via haar eigen Bartiméus communicatiekanalen op LinkedIn, Facebook, Instagram en YouTube. Blijf of ga ons vooral volgen!

Dankzij de vakkundige begeleiding van arbeidsconsulent Frank heb ik weten te voorkomen dat ik als docent in het onderwijs over mijn grenzen bleef gaan én in het ergste geval zou zijn uitgevallen. Ik ben écht een succesverhaal als het gaat over duurzame inzetbaarheid. - cliënt Bartiméus Werkpad

Sterk in werk: voor werknemer, werkgever en werkzoekenden

Onze jarenlange kennis en ervaring blijven we uiteraard voortzetten voor mensen met een visuele beperking, zodat zij het leven kunnen leiden dat bij hen past. Maar dan nu vanuit de expertise van Bartiméus. We adviseren werknemers, werkgevers en werkzoekenden over werken met een visuele beperking. Hoe we dat doen? Alle informatie staat overzichtelijk bij elkaar op deze webpagina.

Sterk in Werk

Uitgelicht: training Energiemanagement

We krijgen steeds vaker van onze cliënten terug dat werken én reizen van en naar het werk (veel extra) energie kost. Ook over dit belangrijke onderwerp ‘Energiemanagement’ hebben we veel kennis en ervaring in huis. We delen het graag met jou als je tips of hulp nodig hebt. Dat doen we twee keer per jaar tijdens onze in co-creatie ontwikkelde groepstraining ‘Energiemanagen in je werk’. Meer weten?  

 

Prettig blijven werken

Uitgelicht: Zichtbaar in werk

Wist je dat er een informatie- en adviespunt is voor iedereen die betrokkenen is bij werken met een visuele beperking? Met als doel om samen met gemeenten, UWV en beroepsorganisaties meer jongeren met een visuele beperking aan het werk te krijgen en te houden. Bartiméus, Koninklijke Visio en de Oogvereniging werken samen in dit project aan de ambitie om jongeren te begeleiden naar een duurzame baan.  

In 2023 verstrekte het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid opnieuw subsidie voor het project voor een periode van 3,5 jaar.

www.zichtbaarinwerk.nl

Zo blijf je op de hoogte

Via onze externe nieuwsbrief delen we informatie over werken, wonen en andere relevante zaken voor mensen die minder goed zien of blind zijn. Wil jij deze informatie ook ontvangen? Abonneer je dan op onze online nieuwsbrief: Nieuwsbrief Bartiméus - Bartimeus 

Contactgegevens

Voor alle vragen over werken met een visuele beperking.