Sorry, we ondersteunen geen IE

We zien dat je Internet Explorer gebruikt, een oude en onveilige browser. Daardoor kunnen we je niet de mooie website voorschotelen die we zouden willen.

Je bent van harte welkom in elke andere browser zoals bijvoorbeeld Chrome, Firefox of Microsoft Edge. Wij wachten hier wel, tot zo!

Stem met ons mee voor Het Goedste Doel!

Het innovatieve project Meye Indoor Way van Bartiméus is genomineerd voor Het Goedste Doel 2023! Deze titel wordt door de AFAS Foundation gegeven aan het doel dat in het afgelopen jaar de meeste impact en indruk heeft gemaakt.

Man met blindegeleidestok en smartphone op NS station. Tekst: Stem op Bartiméus als Goedste Doel. Logo Afas Foundation.

Help mee!

Hoe meer stemmen, hoe groter de kans dat Bartiméus de Goedste Doel Award wint. Help daarom mee en stem nu!

Stemmen voor Het Goedste Doel 2023

Veilig navigeren door openbare gebouwen

Je weg vinden in een treinstation, museum, ziekenhuis of ander gebouw? Veel mensen hebben daar moeite mee. Voor mensen die slechtziend of blind zijn is het een nog grotere uitdaging. Ruim 70 procent van de mensen met een visuele beperking heeft problemen met het zelfstandig hun weg te vinden. Terwijl ze dat zo graag willen. Daarom startte in mei 2020 het Meye Indoor Way project. Het doel: een oplossing waarmee mensen met een visuele beperking zelfstandig hun weg kunnen vinden.

Indoor navigatie met nieuwe, slimme app

Een jaar later is het resultaat een baanbrekende navigatie oplossing. De doorvertaling van deze oplossing naar een volledig toegankelijk eindproduct, de eZwayZ-app, stelt mensen met een visuele beperking in staat zelfstandig hun weg te vinden in onbekende gebouwen. Bartiméus stelde voor de ontwikkeling kennis en expertise ter beschikking. Hierbij werd samengewerkt met Atsence en organisaties die toegankelijkheid heel belangrijk vinden, het NEMO Science Museum, het Rijksmuseum, station Arnhem en een ziekenhuis.

Met de voor de app speciaal ontwikkelde slimme technologie, lokaliseer je jezelf in een gebouw. Vervolgens kies je een bestemming om naartoe te navigeren. De app begeleidt je tot op de meter nauwkeurig naar deze plek.

Joeke van der Mei, directeur Bartiméus Fonds: “In Nederland hebben 350.000 mensen een visuele beperking. Openbare gebouwen zijn voor hen niet toegankelijk. Dit project over indoor navigatie zorgt ervoor dat slechtziende en blinde mensen hun weg kunnen vinden in openbare gebouwen. Zelfstandig, nauwkeurig én veilig.”

Stem je met ons mee?

Help mee en breng nu je stem uit!

De stembus sluit op 16 oktober om 9.00 uur.

Stemmen voor Het Goedste Doel 2023

‘Ik moet nu altijd iemand om hulp vragen om mij naar de juiste plek te begeleiden.’

Karst Hoogsteen, projectmanager én ervaringsdeskundige

Bekijk de video:

Bekijk de video over de nominatie van Bartiméus voor Het Goedste Doel 2023. Hierin legt Karst Hoogsteen uit wat het belang is van deze app voor mensen met een visuele beperking. Karst Hoogsteen is projectmanager bij het innovatieteam van Bartiméus én ervaringsdeskundige. ‘Ik moet nu altijd iemand om hulp vragen om mij naar de juiste plek te begeleiden.’