Sorry, we ondersteunen geen IE

We zien dat je Internet Explorer gebruikt, een oude en onveilige browser. Daardoor kunnen we je niet de mooie website voorschotelen die we zouden willen.

Je bent van harte welkom in elke andere browser zoals bijvoorbeeld Chrome, Firefox of Microsoft Edge. Wij wachten hier wel, tot zo!

Tactile Reading Conference komt naar Nederland

Tactile Reading is hét internationale evenement op het gebied van tactiele oplossingen en innovaties voor jongeren en volwassenen met een visuele beperking. In 2025 is Nederland het gastland om het event te organiseren. Bartiméus is een van de medeorganisatoren.

Muziekgebouw aan t IJ in Amsterdam

Muziekgebouw in Amsterdam

De 3e editie van Tactile Reading in 2025 wordt georganiseerd door Bartiméus, Koninklijke Visio en de ketenpartners Bibliotheekservice Passend Lezen, CBB en Dedicon. De conferentie brengt experts uit de hele wereld naar Nederland. Zij dragen bij aan toegankelijke tekst en beeld door middel van tactiele oplossingen. Wij zijn trots dat we één van de medeorganisatoren zijn.

Save The Date
De conferentie vindt plaats van maandag 2 - woensdag 4 juni 2025 in het fantastische en inspirerende Muziekgebouw aan 't IJ in Amsterdam, de belangrijkste concertzaal van Nederland voor hedendaagse muziek.

Tactiele vaardigheden

Behalve braille draait het ook om tactiele grafieken, tekeningen en 3D. Gedurende drie dagen biedt de conferentie een gevarieerd programma over alle aspecten van tactiel lezen en grafische afbeeldingen en met inspirerende sprekers.

Eigen website

Op de website www.tactilereading.org vind je (te zijner tijd) de laatste informatie over de conferentie, de call for abstracts, het programma en de sprekers.