Sorry, we ondersteunen geen IE

We zien dat je Internet Explorer gebruikt, een oude en onveilige browser. Daardoor kunnen we je niet de mooie website voorschotelen die we zouden willen.

Je bent van harte welkom in elke andere browser zoals bijvoorbeeld Chrome, Firefox of Microsoft Edge. Wij wachten hier wel, tot zo!

Veel klussen gedaan tijdens de Doe Dag

Op zaterdag 1 juni organiseerde Bartiméus voor het eerst de Doe Dag op het terrein in Doorn en Zeist. Om 10.00 uur was de opening waarna diverse vrijwilligers, familieleden, omwonenden, verwanten en betrokkenen in actie kwamen om onze collega's in de zorg een handje te helpen.

Mensen zitten op stoelen in de moestuin in doorn

Van alles te doen

Er waren veel verschillende klussen op en rond de woningen. Binnen én buiten. Klussen waar onze collega's vaak door een gebrek aan personeel niet aan toekomen. Daarom was de extra hulp ontzettend welkom. De aanwezigen konden van tevoren aangeven wat ze wilden doen en werden ingedeeld bij een woning waar ze aan de slag konden.

“Het is mooi om tijdens deze dag iets voor de bewoners te kunnen doen, je voelt dat je echt iets voor hen kan betekenen”

Projectleider Justine zegt het volgende over de Doe Dag. “Ik kijk samen met de deelnemers van het projectteam trots en dankbaar terug op deze eerste Doe Dag. Met de hulp van ruim 30 personen zijn er weer veel klussen uitgevoerd. Ik bedankt iedereen voor de inzet. Heel mooi dat dit project kan bijdrage aan onze missie, “Samen voor 100% leven”.

Feestelijk

Alle woningen op het terrein ontvingen een lekkere traktatie van de bakkerij op werkplaats Boschwijk en in een aantal plantjes die werden bezorgd door leden van de scouting uit Driebergen. De dag werd muzikaal afgesloten in samenwerking met harmonie Aurora, in de historische moestuin van Bartiméus in Doorn.

Vervolg

De komende periode worden er diverse initiatieven ontwikkeld om de zorg en hulpvraag naar mensen uit het netwerk en vrijwilligers verder in te zetten. Op de website vertellen we meer over de rol van vrijwilliger en de mogelijkheden om je in te zetten in een van de locaties. Dus heb jij zin om samen met anderen de handen uit de mouwen te steken voor onze bewoners én collega's? Kijk dan op de website werken bij Bartiméus voor meer informatie voor vrijwilligers.

De Doe Dag wordt in 2025 opnieuw georganiseerd. Zodra de datum hiervoor bekend is wordt deze gedeeld via de website.