Sorry, we ondersteunen geen IE

We zien dat je Internet Explorer gebruikt, een oude en onveilige browser. Daardoor kunnen we je niet de mooie website voorschotelen die we zouden willen.

Je bent van harte welkom in elke andere browser zoals bijvoorbeeld Chrome, Firefox of Microsoft Edge. Wij wachten hier wel, tot zo!

Uitspraak rechtszaak in verband met overlijden bewoner Doorn

In augustus 2022 is één van onze bewoners in Doorn onder verdachte omstandigheden overleden. Vandaag heeft de rechter uitspraak gedaan. De verdachte is vrijgesproken.

Logo Bartiméus in cirkel

In augustus 2022 is één van onze bewoners in Doorn onder verdachte omstandigheden overleden. Naar aanleiding hiervan is een uitzendkracht aangehouden, die werkzaam was bij onze organisatie. Op 30 augustus 2023 heeft de zaak gediend voor de rechtbank. Op 13 september 2023 heeft de rechtbank uitspraak gedaan in deze zaak.

De rechtbank heeft de verdachte in deze zaak vrijgesproken. Een belangrijk argument voor de vrijspraak is dat niet aangetoond kan worden dat er sprake is van opzet. Wel vindt de rechtbank dat de verdachte er lichtzinnig vanuit is gegaan dat het met het toezicht op de cliënt allemaal wel goed zou komen. Volgens de rechtbank kan de verdachte dan ook een bepaalde mate van schuld worden verweten. Maar een mate van schuld is iets anders dan aantoonbare opzet. Het Openbaar Ministerie kan nog in Hoger Beroep gaan. 

De betreffende uitzendkracht is sinds de gebeurtenis niet meer werkzaam bij Bartiméus en dat blijft ook zo.

Voor alle direct betrokkenen, en zeker voor de familie, is dit een lange, intensieve en emotionele zaak. De impact zal voor hen nog lange tijd voelbaar zijn. Wij leven met hen mee.

In het kader van zorgvuldigheid doen we geen verdere inhoudelijke mededelingen. Mocht contact toch wenselijk zijn dan kunt u contact opnemen met de afdeling Communicatie via telefoonnummer 06 – 42 73 10 27 of communicatie@bartimeus.nl.