Sorry, we ondersteunen geen IE

We zien dat je Internet Explorer gebruikt, een oude en onveilige browser. Daardoor kunnen we je niet de mooie website voorschotelen die we zouden willen.

Je bent van harte welkom in elke andere browser zoals bijvoorbeeld Chrome, Firefox of Microsoft Edge. Wij wachten hier wel, tot zo!

Welke kleur doet jou stralen?!

Wie vind jij dat zelfvertrouwen uitstraalt? ‘Mark Rutte!’, antwoordt een leerling. ‘Nee joh! Don de Jongh!’ vindt een ander.

leerlingen in training oogverblindend mooi

‘Wié is Don de Jongh?, vraagt de ambulant begeleider, die dinsdag een trainingsdag Oogverblindend Mooi gaf aan leerlingen uit de hoogste klassen van de Bartiméus school in Zeist.

‘O, die influencer? Ok, en wat is zijn lichaamshouding dan? Hoe loopt hij? Hoe gebruikt hij zijn stem?’ Houding, loopje en stemgebruik waren onderwerpen waar de jongens in de groep mee aan de slag gingen.

Presentatie

Oogverblindend Mooi is een training van Bartiméus voor jong en oud, waarin je leert over je presentatie als je zelf niet goed ziet. Welke kleding en kleuren passen bij jou? Hoe kun je je zelf goed presenteren? De leerlingen oefenden bijvoorbeeld met een sollicitatie, of je profiel op een dating app. ‘Hoe je staat en loopt, zegt ook iets over hoe je je voelt en je karakter’, vertelt begeleider Jacqueline Koelewijn.

Iedere deelnemer krijgt een advies over de kleuren die bij hem of haar passen. Bij hoe je wilt overkomen, én bij je lichaamsbouw. Dat helpt om een eigen stijl te vinden, waarmee je er goed uitziet of je onderscheidt. Iets waar veel 'pubers' naar op zoek zijn.

leerlinge met visagiste

Terwijl de jongens met filmpjes aan het werk gingen, kregen de ‘meiden’ een make-up training. Van het reinigen van de huid tot het aanbrengen mascara en lippenstift: Hoe kun je jezelf non-visueel opmaken? De visagiste heeft allerlei praktische tips.

Ik heb er zo ontzettend van genoten!

Cadeautje

De Oogverblindend Mooi training is een soort cadeautje van de school, iets om kinderen met een visuele beperking mee te geven bij de volgende stap na het eindexamen bij Bartiméus. Voor bij een volgende opleiding, of waar dan ook in het maatschappelijk leven.

Jacqueline: ‘Ik geef deze training nu al jaren, en eigenlijk altijd zie ik zelfvertrouwen en energie bij de deelnemers aan het eind van de dag. ’s Avonds na de training op school kreeg ik een mailtje van een leerlinge: ‘Bedankt mevrouw Koelewijn. Ik heb er zo ontzettend van genoten!’ Super natuurlijk wat het dan voor haar betekent, maar ook heel mooi dat ze er dan nog een persoonlijk mailtje over stuurt!‘

leerling met mascara

Meer informatie over training en app