Sorry, we ondersteunen geen IE

We zien dat je Internet Explorer gebruikt, een oude en onveilige browser. Daardoor kunnen we je niet de mooie website voorschotelen die we zouden willen.

Je bent van harte welkom in elke andere browser zoals bijvoorbeeld Chrome, Firefox of Microsoft Edge. Wij wachten hier wel, tot zo!

Terugblik training Energiemanagen: soms een traan

De afgelopen week deden 11 deelnemers mee aan onze meerdaagse training ‘Energiemanagen in je werk’ in congres/hotelcentrum De Heerlijckheid in Ermelo. Deze training - die we al vele jaren geven - is vanuit een co-creatie met werknemers met een visuele beperking ontwikkeld.

Deelnemers Energiemanagen aan U-vorm tafelopstelling in cursuszaal in gesprek met de trainer

De groep bestond uit 11 enthousiaste professionals die werken én een visuele beperking hebben ... een econoom, manager, medewerker jeugdzorg. Ze zien allemaal nog wel wat: slechts 1 deelnemer had een taststok. Dus vooral mensen die 'gewoon' doorgaan in hun werk, maar dat vanwege hun visuele beperking amper volhouden.

Deze trainingsdagen staan in het teken van het zoeken naar mogelijkheden om prettig te blijven werken, met een gezonde balans tussen werk en privé.

Erna Luttik, registerpsycholoog NIP/Arbeid en organisatie bij Bartiméus en één van de trainers: We voerden veel gesprekken over waarom blijf je maar doorgaan, het accepteren dat het niet gaat én wat kost me dat. Soms werd het emotioneel.

Ook gingen we verder in op de vraag: hoe kan je op een gezonde manier op je werk een goeie professional zijn binnen je grenzen? Het onderlinge contact deed ook veel. De deelnemers gaven elkaar advies en stelden vragen aan elkaar om zo samen van elkaars ervaringen te leren en nieuwe inzichten te krijgen.

Buiten oefening met deelnemers training Energiemanagen in je werk

Metafoor opdracht

In de training kregen de deelnemers de volgende ‘metafoor’ opdracht: geef een beeld van jezelf als het goed gaat óf als het niet goed gaat. Erna: "Dit was zo leuk! Bij iedereen kwam wel wat naar boven... bubbelende spa rood / versus slappe koffie ... of passief in m’n stoel / versus nieuwsgierig hondje dat overal op af gaat... of Bergkamp / versus Weghorst… En dan keken we vervolgens wat er nodig is om die leuke versie te voorschijn te trekken."

Vervolg training: Verdiepingsdag

Over een half jaar volgt de verdiepingsdag van deze training en in die tussentijd gaan de deelnemers hun focus leggen op verandermogelijkheden, regie pakken en het hervinden van energie.

Interesse?

Heb jij ook interesse in de training ‘Energiemanagen in je werk’?
In 2025 organiseren we opnieuw trainingsdagen. Je kunt je nu alvast aanmelden bij één van de arbeidsconsulenten van Bartiméus Werkpad via sterkinwerk@bartimeus.nl 
Ook kun je via dit mailadres meer informatie verkrijgen over de kosten van de training, de locatie en inhoud van het programma. Laat dan in de mail je telefoonnummer achter, want dan kunnen we contact met je opnemen en je vragen persoonlijk beantwoorden.

Wil jij ook prettig (blijven) werken? Lees dan de vele mogelijkheden op de webpagina bartimeus.nl/sterkinwerk of stuur een mail naar sterkinwerk@bartimeus.nl