Sorry, we ondersteunen geen IE

We zien dat je Internet Explorer gebruikt, een oude en onveilige browser. Daardoor kunnen we je niet de mooie website voorschotelen die we zouden willen.

Je bent van harte welkom in elke andere browser zoals bijvoorbeeld Chrome, Firefox of Microsoft Edge. Wij wachten hier wel, tot zo!

Kindtraining 'Samenspel'

Alle kinderen spelen! We zien echter dat kinderen met een visuele beperking vaker alleen spelen dan hun goedziende leeftijdsgenootjes. Terwijl samenspelen juist zo leuk en goed is!
Een training gericht op samenspel voor slechtziende en blinde kinderen van groep 3 tot en met 8.

Locatie en datum

De training vindt plaats op de Bartiméuslocatie.

  • Lochem woensdag 29 maart, 5 en 19 april, 10 en 24 mei 2023 (14.00-16.00 uur)
  • Zwolle data worden gepland in het voorjaar 2023 (onderbouw)
  • Zeist op aanvraag

Deze training is interessant als je vragen hebt over

  • Het spelen van je kind met andere kinderen.
  • Wanneer je kind veel alleen speelt of het samenspelen niet zo goed lukt.

Opzet training

De middagen Samenspel vinden plaats in een groep kinderen die qua spel en samenspel goed bij elkaar passen. Twee ambulant begeleiders leiden en organiseren deze middagen. Tijdens deze middagen worden activiteiten met de hele groep gedaan, is er ruimte voor vrij spel en drinken we wat samen.  
Er is elke middag een activiteit, deze variëren van knutselen en het ontdekken van verschillende materialen, een (aangepast) balspel, samen een verhaal maken of een gezelschapsspel spelen. Tijdens deze spellen en activiteiten worden speelvaardigheden geoefend en gestimuleerd. Daarom is er bewust altijd ruimte voor initiatieven van de kinderen, zodat deze gestimuleerd worden.
 

Tijdens deze training komen aan bod

  • Vaardigheden voor samenspel worden geoefend en gestimuleerd.
  • Kinderen krijgen spelideeën aangereikt en kunnen spelinitiatieven nemen.
  • Omgaan met winnen en verliezen.
  • Aandacht voor sociale vaardigheden en wereldverkenning

Invoegen in een spel is voor kinderen met een visuele beperking is erg moeilijk; wat is een goed moment, wie spreek ik aan? Als het samenspelen niet zo goed lukt dan is deze training interessant.
 

Meer informatie en aanmelden

Neem voor meer informatie contact op met de behandelaar of begeleider van Bartiméus. Is je kind nog geen cliënt bij Bartiméus neem dan contact met ons op via telefoonnummer 088 - 88 99 888.