Sorry, we ondersteunen geen IE

We zien dat je Internet Explorer gebruikt, een oude en onveilige browser. Daardoor kunnen we je niet de mooie website voorschotelen die we zouden willen.

Je bent van harte welkom in elke andere browser zoals bijvoorbeeld Chrome, Firefox of Microsoft Edge. Wij wachten hier wel, tot zo!

Kindtraining 'Sport en spel'

Een training gericht op sport, spel, motorische ontwikkeling en samenspel. Voor slechtziende en blinde kinderen in de leeftijd 9-11 jaar (groep 6, 7, 8).

Locatie en datum

De training vindt plaats op de Bartiméuslocatie.

  • Zeist  op zaterdagochtend 1 en 15 oktober, 19 november 2022, 21 januari, 11 februari, 11 maart en 15 april 2023

Deze training is interessant als je vragen hebt als

  • Welke aangepaste sporten zijn er voor blinde en slechtziende kinderen?
  • Hoe kan mijn kind zo goed mogelijk meedoen bij sporten op school of bij een vereniging? 
  • Kan mijn kind zelf aangeven wat hij/zij nodig heeft tijdens het sporten?

Opzet training

Op 7 zaterdagochtenden van 10.00-12.00 uur gaan de kinderen samen sporten. Dit gebeurt zowel binnen in de gymzaal als buiten op de atletiekbaan en/ of Cruijffcourt en oefenen daarbij vaardigheden op motorisch en sociaal gebied. We gaan samen kijken wat je kind nodig heeft om goed mee te kunnen doen en plezier te beleven aan het bewegen.

We maken kennis met aangepaste sporten zoals goalball en showdown en bespreken welke sport geschikt zou zijn in de eigen woonplaats. 

Tijdens deze dagen zal aan bod komen

  • Motorische vaardigheden
  • Sociale vaardigheden
  • Aangepaste sporten

Meer informatie en aanmelden

Neem voor meer informatie contact op met de behandelaar of begeleider van Bartiméus. Is je kind nog geen cliënt bij Bartiméus neem dan contact met ons op via telefoonnummer 088 - 88 99 888.