Sorry, we ondersteunen geen IE

We zien dat je Internet Explorer gebruikt, een oude en onveilige browser. Daardoor kunnen we je niet de mooie website voorschotelen die we zouden willen.

Je bent van harte welkom in elke andere browser zoals bijvoorbeeld Chrome, Firefox of Microsoft Edge. Wij wachten hier wel, tot zo!

Training 'Bekijk het eens anders'

In deze training kom je in groepsverband meer te weten over compensatiemogelijkheden. Compensatiemogelijkheden zijn handigheidjes die het dagelijks leven kunnen vergemakkelijken.

Bij bijvoorbeeld mobiliteit en vervoer, het huishouden, communicatie of tijdsbesteding. Je krijgt handvatten bij het omgaan met de visuele beperking.

Locatie en datum

De training vindt plaats op de Bartiméuslocatie of online.

 • Deventer woensdag 8, 15 en 29 mei van 13:30 - 15:30 uur  
 • Zwolle donderdag 15 en 22 februari 2024 van 10.00 - 12.30 uur 
 • Zwolle maandag 3 en 10 juni 2024 van 13.30 - 16.00 uur
 • Zwolle dinsdag 3 en 10 september 2024 van 13.30 - 16.00 uur
 • Deventer woensdag 4, 11 en 25 september van 13:30 - 15:30 uur
 • Deventer woensdag 23 oktober, 6 en 20 november van 13:30 - 15:30 uur  
 • Zwolle donderdag 14 en 21 november 2024 van 10.00 - 12.30 uur
 • Online dinsdag 9 en 16 april 2024 van 10.00 - 12.30 uur

Doelgroep

De training ‘Bekijk het eens anders’ is bestemd voor volwassenen met een visuele beperking. Voor blinden of zeer slechtzienden is er een aangepaste online bijeenkomst gepland. Iedereen die cliënt is en een intake heeft gehad bij Bartiméus kan deelnemen aan de 'Bekijk het eens anders' trainingen. De training wordt vergoed vanuit de zorgverzekering.

Opzet training

De training bestaat uit twee bijeenkomsten: of fysiek of online. Dat is afhankelijk van de locatie en de mogelijkheden.

 • Voorafgaand aan de eerste bijeenkomst neemt één van de trainers contact op om kennis te maken en de training nader toe te lichten.
 • Na de eerste bijeenkomst krijg je video's toegestuurd ter voorbereiding op de tweede bijeenkomst. Na de tweede ontmoeting ontvang je een 'naslagpakket', zodat je nog een keer de gelegenheid kunt nemen om alles door te nemen.
 • Een groep bestaat uit maximaal zes deelnemers.

Aanmelden

Iedereen die cliënt is en een intake heeft gehad bij Bartiméus kan zich aanmelden voor de 'Bekijk het eens anders' trainingen.

Je behandelaar, intaker of casemanager kan je aanmelden voor deze trainingen door je op de wachtlijst te plaatsen via het eigen secretariaat.

Aanmelden kan tot een week voor aanvang van de eerste bijeenkomst. Je krijgt in de week voorafgaand aan de training bericht of je kunt deelnemen. 

Positieve reacties

‘De bijeenkomsten ervaar ik als informatief en gezellig. In een ontspannen sfeer wisselen we specifieke informatie uit die te maken heeft met onze visuele beperking en de gevolgen daarvan op ons dagelijks leven. Zeer waardevol!’

‘Gezellig en vertrouwd om een paar keer met dezelfde mensen aan tafel te zitten en te praten over dingen van alledag. Soms is iets helemaal niet zo ingewikkeld als het lijkt, maar moet je net even anders denken of handelen.'

Ik leer van andere deelnemers wat er allemaal nog mogelijk is ondanks een visuele beperking

Meer informatie

Neem voor meer informatie contact op met de behandelaar of begeleider van Bartiméus. Ben je nog geen cliënt bij Bartiméus? Neem dan contact met ons op via telefoonnummer 088 - 88 99 888.