Sorry, we ondersteunen geen IE

We zien dat je Internet Explorer gebruikt, een oude en onveilige browser. Daardoor kunnen we je niet de mooie website voorschotelen die we zouden willen.

Je bent van harte welkom in elke andere browser zoals bijvoorbeeld Chrome, Firefox of Microsoft Edge. Wij wachten hier wel, tot zo!

Training 'Reizen met lef'

De training ‘Reizen met lef’ is bestemd voor mensen met een visuele beperking die graag willen ervaren hoe het is om te reizen en gebruik te maken van het openbaar vervoer en hieraan gerelateerde voorzieningen.

Locatie en datum

De 4-daagse training vindt plaats op de Bartiméuslocatie.

  • Deventer

woensdag 13 september 2023 van 10.00 - 13.00 uur
woensdag 27 september 2023 van 10.00 - 16.00 uur
woensdag 11 oktober 2023 van 10.00 - 16.00 uur
woensdag 25 oktober 2023 van 10.00 - 16.00 uur

  • Arnhem

woensdag 11 oktober 2023 - tijden zijn nog niet bekend
woensdag 18 oktober 2023 - tijden zijn nog niet bekend
woensdag 1 november 2023 - tijden zijn nog niet bekend
woensdag 8 november 2023 - tijden zijn nog niet bekend

De training gaat door bij voldoende deelname (minimaal vier personen). 

Doelgroep

De training ‘Reizen met lef’ is bedoeld voor mensen met een visuele beperking die in groepsverband willen leren en ervaren hoe het is om te reizen met openbaar vervoer en hoe om te gaan met aan reizen gerelateerde voorzieningen. Je kunt alleen deelnemen aan deze training als je al cliënt bent bij Bartiméus.

Opzet training

De training wordt fysiek gegeven in groepsverband op onze locatie in Arnhem gevestigd in Gebouw 026 Arnhem (adres: Ing. E.N. van Kleffenstraat 6, 6842 CV Arnhem). Voorafgaand aan de training krijg je eerst een voorgesprek met een ambulant begeleider of maatschappelijk medewerker om inzicht te krijgen of de training passend is bij je behoefte. Ook wordt er geïnventariseerd of je beschikt over alle pasjes (Regiotaxi, Valys, OV-begeleiderskaart etc.).

Meer informatie en aanmelden

Iedereen die al cliënt is bij Bartiméus kan zich aanmelden voor de ‘Reizen met lef’ training. Wanneer blijkt dat de training voor je geschikt is, kom je op de wachtlijst te staan voor de eerst volgende training. Aanmelden kan door een e-mail te sturen naar José Visser, ambulant begeleider, via jvisser@bartimeus.nl.