Sorry, we ondersteunen geen IE

We zien dat je Internet Explorer gebruikt, een oude en onveilige browser. Daardoor kunnen we je niet de mooie website voorschotelen die we zouden willen.

Je bent van harte welkom in elke andere browser zoals bijvoorbeeld Chrome, Firefox of Microsoft Edge. Wij wachten hier wel, tot zo!

Training 'Straks studeren'

Deze bijeenkomst is gericht op de (aankomende) studenten.

Locatie en datum

De training vindt plaats op de Visiolocatie.

 • Leiden op donderdag 15 februari 2024 van 09.00 - 17.00 uur
  Uiterste inschrijfdatum: 25 januari 2024
   
 • Nijmegen op donderdag 29 februari 2024 van 09.00 - 17.00 uur
  Uiterste inschrijfdatum: 8 februari 2024

Cursusnummer: A11

Doelgroep

Deze bijeenkomst is bedoeld voor slechtziende en brailleleerlingen in HAVO 5 en VWO 5 en 6 die na hun examen aan het HBO of de universiteit willen studeren. De leerlingen zijn in begeleiding of behandeling bij Koninklijke Visio of Bartiméus.

Inhoud

Koninklijke Visio en Bartiméus organiseren samen deze cursus.  

Als je gaat studeren komen er veel nieuwe dingen op je af. Deze cursus helpt je bij de voorbereiding op een zelfstandig studentenbestaan. Het is een cursus van een dag waarin je als aankomend student kennis maakt met een aantal aspecten van het studeren aan een hogeschool of universiteit. Je krijgt veel informatie over alle mogelijkheden en over de problemen waar je misschien mee te maken krijgt. 

Zaken die aan de orde kunnen komen zijn: zelfstandig wonen, faciliteiten en hulpmiddelen, financiële regelingen, contacten leggen, je weg vinden, etc. We helpen je om je  meer voorbereid voelen op de stap naar een zelfstandig studentenleven. Hoewel de dag in Leiden plaats zal vinden, geven we handreikingen in het algemeen, dus ook voor andere studentensteden.

Resultaat

Aan het eind van deze cursus:  

 • Ben je wegwijs gemaakt in het leven van een student. De rode draad in de cursus is het uitwisselen van ervaringen tussen studenten over studie, maar ook over het leven daarnaast.   
 • Heb je een hoorcollege gevolgd en ben je geïnformeerd door een studentendecaan over wat de onderwijsinstelling voor jou -ten aanzien van een functiebeperking- kan betekenen en bij wie je terecht kunt met vragen.  
 • Weet je hoe je faciliteiten en hulpmiddelen die je nodig hebt bij het studeren kunt aanvragen binnen de onderwijsinstelling, Dedicon, UWV, zorgverzekeraar en bepaalde leveranciers.  
 • Weet je met welke vragen m.b.t. zelfstandig wonen, mobiliteit, reizen, toegankelijkheid je terecht kunt bij Revalidatie & Advies van Visio en Bartiméus.  
 • Ben je geïnformeerd over de financiële kant van het studeren: studiefinanciering, reisabonnementen, uitkeringen, studentenhuisvesting etc.

Kosten

Aan deze training zijn geen kosten verbonden.

Meer informatie

Neem voor meer informatie contact op met de behandelaar of begeleider van Bartiméus. Is je kind nog geen cliënt bij Bartiméus neem dan contact met ons op via telefoonnummer 088 - 88 99 888.

Aanmelden

Uiterste inschrijfdatum:

 • Donderdag 25 januari 2024  voor de training in Leiden op 15 februari 2024 
 • Donderdag 8 februari 2024 voor de training in Nijmegen op 29 februari 2024 

Aanmelden kan via onderstaande button. U wordt doorgeleid naar het Onderwijs Leerplein, de online leeromgeving van Koninklijke Visio.

Meld je aan voor deze training