Sorry, we ondersteunen geen IE

We zien dat je Internet Explorer gebruikt, een oude en onveilige browser. Daardoor kunnen we je niet de mooie website voorschotelen die we zouden willen.

Je bent van harte welkom in elke andere browser zoals bijvoorbeeld Chrome, Firefox of Microsoft Edge. Wij wachten hier wel, tot zo!

Geslaagde Zomerspelen

Op woensdag 7 juli hebben onze Doornse bewoners genoten van de Zomerspelen. Op de Brink en bij De Bies was van alles te beleven. Buiten stond een luchtkussen en binnen stonden evenwichtshindernissen en nog een springkussen. Radio Bartje deed ter plekke live verslag van het spektakel.

Laurent was reporter van Radio Bartje en staat met Klaas-Jan bij het springkussen.

Spannend luchtkussen

Laurent was als reporter van Radio Bartje speciaal vanuit zijn woning in Zeist naar de spelen in Doorn gekomen. Om goed verslag te kunnen doen, heeft hij eerst zelf ervaren wat er te doen was. Hij durfde het aan om buiten op het luchtkussen te gaan. 

Al klimmend, springend en klauterend wist Laurent zich een weg te banen door het parcours en hij vond het geweldig. Met de spontane woorden ‘Hoe bedoel je leuk? Heerlijk!’ kwam hij van het luchtkussen af.

En Laurent was niet de enige. Gregory en Mark van Plein 13 kregen geen genoeg van het luchtkussen. De eerste keer hadden ze nog wat begeleiding nodig. Maar toen ze wisten hoe het ging, genoten ze met groot bravoure en zonder hulp nog een paar keer van het klim- en glijparcours.

Voor sommige bewoners was het luchtkussen buiten te spannend. Peter en Jolien van Brink 7 vonden het leuk om ernaar te kijken, maar er zelf opgaan was een stap te ver. Jolien genoot vooral van de waterspelletjes. Samen met huisgenoot Peter en begeleider Karst wist ze bijvoorbeeld met een waterpistool bekertjes van tafel te schieten.

Voor sommige bewoners was het luchtkussen buiten te spannend. Peter en Jolien van Brink 7 vonden het leuk om ernaar te kijken, maar er zelf opgaan was een stap te ver. Jolien genoot vooral van de waterspelletjes. Samen met huisgenoot Peter en begeleider Karst wist ze bijvoorbeeld met een waterpistool bekertjes van tafel te schieten.

Lekker bewegen en genieten van de gezelligheid

Karst en zijn collega Mike stonden bij de spelletjes om de bewoners te helpen. ‘Plezier in bewegen is het belangrijkst’ vertellen de heren, ‘de Zomerspelen prikkelen de bewoners om op een andere manier te bewegen dan normaal.’ 

‘Bewoners kunnen zichzelf overtreffen en ontdekken dat ze soms meer durven dan ze denken.’ vertelt Karst. Net als de bewoners genieten Karst en Mike ook van de gezelligheid: ‘De sfeer is prettig, zeker ook met Radio Bartje erbij.’

Laurent op het springkussen

Zomerspelen Zeist

Na de geslaagde dag in Doorn zijn de Zomerspelen verkast naar Zeist. Op het sportveld naast het Forum lieten de Zeister bewoners zich een week later verrassen door de uitdagende spelletjes en de gezelligheid. 

Ook hier was Radio Bartje van toegevoegde waarde. Vanuit de studio in Doorn schakelde presentator Klaas Jan van den Brink tijdens de live uitzending geregeld naar Zeist. Daar stond reporter Melissa van de Gansstraat klaar om verslag te doen. Melissa ging met haar microfoon naar verschillende deelnemers om ze te vragen hoe ze de spelen vonden. Iedereen bleek er enthousiast over te zijn. Bewoonster Michelle vond het super dat ze werd geïnterviewd: ‘Ik ben op de radio geweest’ vertelde ze trots!

'Toen ze het parcours vaker liep, hield ze mijn hand steeds minder vast. Een ware kampioen!'

Ook in Zeist sprong het springkussen het meest in het oog. Hier beviel ook de hindernisbaan goed. Jessica den Besten, begeleidster van Vrije Tijd vertelt: ‘Marjolein, één van de deelnemers, vond het de eerste keer spannend om over de lange mat, via de springplank naar de dikke mat te lopen. Maar toen ze het parcours vaker liep, hield ze mijn hand vast steeds minder vast. Marjolein kreeg steeds meer vertrouwen en was het helemaal met me eens toen ik haar na afloop ‘Kampioen’ noemde.’ 

Het zomerprogramma

De Zomerspelen zijn één van de activiteiten die Vrije Tijd deze zomer organiseert. Er staat nog van alles op het programma. Zo is er in Zeist en Doorn op de meeste vrijdagavonden in de Soos weer van alles te beleven, de bewoners in Doorn hebben nog een campingfeest tegoed en in Zeist is er een carnavalsfeest gepland.

In het zomerprogramma staat precies wat er allemaal te doen is, wanneer de activiteiten plaatsvinden en waar het is. Vrije Tijd heeft ervoor gezorgd dat alle bewoners het zomerprogramma in hun brievenbus hebben gekregen. De woningen hebben ook allemaal een digitale versie van het zomerprogramma gekregen. 

Zomerspelen in Zeist
 • Vrijwilliger Huub over zijn band met bewoner Dick

  Na veertig jaar loondienst vond Huub Bröring dat het tijd werd om zijn leven over een andere boeg te gooien. Hij werd zzp’er en besloot daarnaast dat hij als vrijwilliger maatschappelijk relevante dingen wilde gaan doen. Iets dat hij al jaren van plan was. De keuze voor Bartiméus was snel gemaakt.

  Lees meer Vrijwilliger Huub over zijn band met bewoner Dick
  Ervaringsverhaal
 • Broer van bewoner over lockdown

  We hebben allemaal nog dagelijks te maken met de maatregelen en beperkingen van het coronavirus. Ook het leven van de gebroeders Lems is veranderd. Gerben Lems (65), broer en vertegenwoordiger van bewoner Robert, vertelt hoe hij de afgelopen periode heeft ervaren.

  Lees meer Broer van bewoner over lockdown
  Ervaringsverhaal
 • Opening van het Plein in Doorn

  Op de plek waar vroeger het hoofdgebouw stond vond eind september 2021 het Pleinfeest plaats. Die plek is omgetoverd tot een Plein waar mensen elkaar kunnen ontmoeten. En dankzij de Muziekkoepel is het ook een perfecte plek voor optredens. Die ontbraken dan ook niet op het Pleinfeest.

  Lees meer Opening van het Plein in Doorn
  Ervaringsverhaal
Alle verhalen van Bartiméus