Sorry, we ondersteunen geen IE

We zien dat je Internet Explorer gebruikt, een oude en onveilige browser. Daardoor kunnen we je niet de mooie website voorschotelen die we zouden willen.

Je bent van harte welkom in elke andere browser zoals bijvoorbeeld Chrome, Firefox of Microsoft Edge. Wij wachten hier wel, tot zo!

Jacqueline staat als docent voor de klas en heeft glaucoom

De 59-jarige Jacqueline geeft les in het Voortgezet Onderwijs. Nadat dat ze de diagnose glaucoom kreeg kostte het lesgeven - door de verminderende visus - na verloop van tijd steeds meer energie. Dankzij de specialistische begeleiding van Bartiméus Werkpad leerde ze omgaan met haar visuele beperking

Vrouw met bril in klaslokaal

Waardevolle inzichten dankzij training

Jacqueline: “In 2013 kwam ik in contact met Bartiméus Werkpad. Via hen heb ik de training ‘Energiemanagen in je werk’ gevolgd”. De training heeft haar veel waardevolle inzichten én handvatten gegeven. “Door de kennisoverdracht en door te luisteren naar de verhalen van andere deelnemers kwam ik erachter waarom bepaalde dingen in mijn werk véél meer energie kostten dan voor mijn diagnose”, legt ze uit. 

Ze loopt vast in haar werk en zoekt professionele begeleiding

Jaren later neemt ze weer contact op met Bartiméus, omdat ze vastloopt in haar werk en niet weet hoe ze verder moet. Ze gaat een jobcoach traject in waarmee ze de afgelopen twee jaar begeleiding heeft gekregen van jobcoach Frank en gedragsdeskundige Yeshe. Beide professionals hielpen haar bij het verkrijgen van persoonlijke en werk gerelateerde inzichten én rouwverwerking, waardoor ze leerde om haar visuele beperking te accepteren. Het mag er nu zijn. Jacqueline: “Dankzij de vakkundige begeleiding van Frank heb ik weten te voorkomen dat ik als docent in het onderwijs over mijn grenzen bleef gaan én in het ergste geval zou zijn uitgevallen. Ik ben écht een succesverhaal als het gaat over duurzame inzetbaarheid”.

Om privacyredenen hebben we bij dit artikel gebruik gemaakt van stockfotografie.

"Ik ben écht een succesverhaal als het gaat over duurzame inzetbaarheid”.

Werkgeluk vergroten

Al ruim 40 jaar staat Bartiméus Werkpad voor specialistische arbeidsbegeleiding aan mensen met een visuele beperking. Met als doel: hun werkgeluk vergroten!    

Wil je ook jouw werkgeluk vergroten en ben je benieuwd wat we voor jou kunnen betekenen? Ga naar de pagina Werken met een visuele beperking via de link hieronder. 

Werken met een visuele beperking