Sorry, we ondersteunen geen IE

We zien dat je Internet Explorer gebruikt, een oude en onveilige browser. Daardoor kunnen we je niet de mooie website voorschotelen die we zouden willen.

Je bent van harte welkom in elke andere browser zoals bijvoorbeeld Chrome, Firefox of Microsoft Edge. Wij wachten hier wel, tot zo!

'Prachtig om Dick zo te zien glunderen'

Na veertig jaar loondienst vond Huub Bröring dat het tijd werd om zijn leven over een andere boeg te gooien. Hij werd zzp’er en besloot daarnaast dat hij als vrijwilliger maatschappelijk relevante dingen wilde gaan doen. Iets dat hij al jaren van plan was. De keuze voor Bartiméus was snel gemaakt.

Vrijwilliger Huub rijdt met bewoner Dick in zijn cabrio.

Huub: 'Van een bekende had ik al enthousiaste verhalen gehoord over vrijwilligerswerk bij Bartiméus. Via de website schreef ik me begin vorig jaar in. Door corona duurde het toen nog even voordat ik als vrijwilliger kon starten. Na de zomer kon ik op gesprek komen en twee weken later had ik mijn eerste afspraak met de meervoudig beperkte bewoner Dick.'

Klik

Tussen Huub en Dick klikte het meteen. 'Ik ga vanaf onze eerste ontmoeting iedere woensdag een uurtje bij Dick langs op de woning aan de Brink 9. Dick is introvert en geen prater, maar komt na een tijdje wel los. Dan praten we over het nieuws en over van alles wat Dick heeft meegemaakt. Hij weet ook veel over corona en daar hebben we het dan samen over.'

'Fijn om te merken dat mijn wekelijkse bezoekje Dick goed doet'

Vrijwilliger Huub

Huub merkt dat zijn wekelijkse bezoekje Dick goed doet. “Ik maak hem er blij mee, het is een fijne afleiding voor hem. Zeker toen Dick tijdens de lockdown niet naar zijn dagbesteding bij de kaarsenmakerij kon. Hij vindt het ook leuk als ik hem ergens mee naar toe neem, zoals laatst naar de moestuin op het terrein. Vorige week heb ik Dick voor het eerst écht zien glunderen. Ik had hem meegenomen in mijn cabrio voor een ritje. Daar genoot Dick zichtbaar van, echt prachtig om te zien.”

Tandem

Binnenkort wil Huub met Dick op de tandem gaan fietsen. “Dat heb ik al geoefend met zijn begeleider waar ik goed contact mee heb. Ik merk dat de begeleiders op de woning het ook fijn vinden als de bewoners wat afleiding hebben. Het doet me goed om iets goeds te doen voor een ander.”

Ook interesse in vrijwilligerswerk bij Bartiméus? Hier vind je meer informatie.
 • Van fietsvierdaagse naar fietsmaatje

  Gina Adelaar deed zo’n twee jaar geleden samen met haar blinde echtgenoot mee met de jaarlijkse fietsvierdaagse in Zeist. Hier leerde ze bewoner Jeremy kennen. “We kletsten met elkaar en hij nodigde ons uit op de koffie. Bij het bezoek op de woning vroeg hij of ze zijn maatje wilde worden."

  Lees meer Van fietsvierdaagse naar fietsmaatje
  Ervaringsverhaal
 • Google Home is een handig hulpmiddel

  Muziek aanzetten, het weerbericht opvragen of een grappig filmpje bekijken: voor mensen zonder beperking is dit de gewoonste zaak van de wereld. Maar als je een visuele beperking hebt is dit een stuk lastiger en heb je hierbij vaak hulp nodig. Met Google Home lukt dit zelf, gewoon met je eigen stem.

  Lees meer Google Home is een handig hulpmiddel
  Ervaringsverhaal
 • Opening van het Plein in Doorn

  Op de plek waar vroeger het hoofdgebouw stond vond eind september 2021 het Pleinfeest plaats. Die plek is omgetoverd tot een Plein waar mensen elkaar kunnen ontmoeten. En dankzij de Muziekkoepel is het ook een perfecte plek voor optredens. Die ontbraken dan ook niet op het Pleinfeest.

  Lees meer Opening van het Plein in Doorn
  Ervaringsverhaal
Alle verhalen van Bartiméus