Sorry, we ondersteunen geen IE

We zien dat je Internet Explorer gebruikt, een oude en onveilige browser. Daardoor kunnen we je niet de mooie website voorschotelen die we zouden willen.

Je bent van harte welkom in elke andere browser zoals bijvoorbeeld Chrome, Firefox of Microsoft Edge. Wij wachten hier wel, tot zo!

Checklist Dé Match voor werkgevers

Ben je werkgever en wil je weten of een functie past of passend is te maken voor een kandidaat die blind of slechtziend is?

Checklist Dé MATCH helpt werkgevers en HR-professionals bij de selectie van een sollicitant. Met deze checklist kun je zelf nagaan of een sollicitant die blind of slechtziende is, geschikt is voor de openstaande vacature. Vaak is een kleine aanpassing al genoeg om de invulling van de vacature mogelijk te maken.

Maatwerk

Bij het ‘matchen’ van een kandidaat aan de functie, gaat het niet alleen om de inrichting van de werkplek zelf. Ook mobiliteit, het takenpakket en de manier waarop intern wordt gecommuniceerd, zijn belangrijke aspecten die worden meegenomen in de beoordeling of een medewerker met een visuele beperking optimaal kan functioneren. Een aanpassing aan de werkomgeving verschilt per individuele situatie. Waar nodig kan een consultent of jobcoach adviseren en ondersteunen. Ook als het gaat om subsidiemogelijkheden voor benodigde voorzieningen.

Meer kans op de arbeidsmarkt

We hopen dat Dé MATCH bijdraagt aan het vergroten van kansen op de arbeidsmarkt voor sollicitanten die blind of slechtziend zijn, met de juiste kwalificaties. 

 

Download de gratis Checklist

Handboek voor werkgevers

Er is een handboek geschreven om werkgevers en ondernemers belangrijke informatie, nuttige suggesties en concrete voorbeelden te bieden voor het effectief in dienst nemen van een werknemer met een visuele beperking. Dit handboek is ontwikkeld binnen het RADAR-project, een internationaal project gefinancierd met gelden vanuit de Europese Unie. Doel van het project is het verlagen van de werkeloosheid onder blinde en slechtziende mensen, het verlagen van de drempels bij werknemers om een blinde of slechtziende werknemer in dienst te nemen, het promoten van diversiteit op de werkvloer en het verschaffen van praktische informatie over de mogelijkheden.
 

Handboek voor werkgevers