Sorry, we ondersteunen geen IE

We zien dat je Internet Explorer gebruikt, een oude en onveilige browser. Daardoor kunnen we je niet de mooie website voorschotelen die we zouden willen.

Je bent van harte welkom in elke andere browser zoals bijvoorbeeld Chrome, Firefox of Microsoft Edge. Wij wachten hier wel, tot zo!

Uitval voorkomen en duurzame inzetbaarheid verhogen

Wanneer je iemand in dienst hebt met een visuele beperking dan is het belangrijk om tijdig oog te hebben voor het voorkomen van problemen.

De meeste mensen ontwikkelen pas op latere leeftijd een visuele beperking, dus veel werknemers krijgen te maken met achteruitgang van het gezichtsvermogen als ze nog aan het werk zijn. Met onze dienstverlening kun je voorkomen dat werknemers vroegtijdig of onnodig uitvallen.

  • Aan de slag met je werkplek. Wat is er nodig om het werk te blijven uitvoeren? Hoe kan de werkplek ingericht worden om optimaal en efficiënt te (blijven) presteren? We doen onderzoek en geven advies over gewenste computeraanpassingen, verlichtingsadvies en hulpmiddelen. Het onderzoek, aangevuld met ergonomische adviezen vatten wij samen in een overzichtelijk rapport. In een training leert de werknemer de technologische hulpmiddelen in de praktijk toe te passen. Op deze manier haal je het maximale uit de werkplek.
  • Training ‘Energie managen in je werk’. Met de training Energie managen in je werk voorkom je uitval en verbeter je de vitaliteit van je werknemer. Werken met een visuele beperking kost extra energie en kan tot overbelasting leiden. In de training gaan we samen met je werknemer aan de slag met het aanleren van andere manieren van werken. De focus ligt op keuzes maken in het slim omgaan met energie en goede communicatie hierover. Op deze manier kan zowel het werkplezier als de productiviteit van je medewerker vergroot worden. Download de flyer via de button onderaan deze tekst. 
  • Ontwikkelperspectief. Welke mogelijkheden zijn er voor een werknemer om door te groeien? Welke mogelijkheden zijn er als iemand toe is aan een carrière switch? Welke volgende loopbaanstap is logisch en passend bij het talent en de visuele uitdagingen? Met het loopbaanonderzoek van Bartiméus wordt duidelijk welke stap het beste past in de loopbaan van een medewerker met een visuele beperking. Ook ondersteunen wij met maatwerkassessments bij selectie, (her)plaatsing en ontwikkeling. Het assessment geeft antwoord op de vraag of een beoogde kandidaat de functie naar verwachting goed zal kunnen uitvoeren.
  • Loopbaanorientatie. Als een medewerker een visuele beperking krijgt is het belangrijk om tijdig in actie te komen en uit te zoeken of iemand zijn of haar functie kan blijven uitvoeren en wat er nodig is om te blijven functioneren. Wij kunnen hierin ondersteunen.
Download de flyer 'Training energie managen in je werk' (PDF)

Vragen of deskundig advies nodig?

Neem contact met ons op.