Sorry, we ondersteunen geen IE

We zien dat je Internet Explorer gebruikt, een oude en onveilige browser. Daardoor kunnen we je niet de mooie website voorschotelen die we zouden willen.

Je bent van harte welkom in elke andere browser zoals bijvoorbeeld Chrome, Firefox of Microsoft Edge. Wij wachten hier wel, tot zo!

Veilig, efficiënt en zelfstandig navigeren met eZwayZ

Je weg vinden in een openbaar gebouw is met een visuele beperking vaak een grote uitdaging. Hoe fijn zou het zijn om hier een betrouwbaar hulpmiddel voor te hebben op je eigen mobiele telefoon? De indoor navigatie-app eZwayZ (spreek uit: easy ways) biedt uitkomst. De app is na een uitgebreide testperiode sinds de zomer van 2023 beschikbaar in de appstore voor gebruik op een iPhone 8 of hoger. Bartiméus is als kennispartner betrokken geweest bij de ontwikkeling van de app. Bartiméus zet zich onverminderd in om indoor navigatie voor mensen met een visuele beperking onder de aandacht te blijven brengen. Daarom blijven we onze expertise hierover delen met organisaties die met dit onderwerp aan de slag zijn.

Niet meer verdwalen

De app zorgt ervoor dat je niet meer afhankelijk bent van anderen in een publiek gebouw en dat je niet meer kunt verdwalen. Je kunt er je plaats mee bepalen, je route mee plannen en mee verkennen: wat zit er in mijn directe nabijheid? Je kunt kiezen hoe je geleid wilt worden: via trillingen, geluid of beeld.. Download de app in de appstore.

navigatie app wijst route op station

Max test eZwayZ op station Arnhem

De app is vanaf maart 2022 uitgebreid en intensief getest door vele testgebruikers op een aantal locaties. Waaronder bijvoorbeeld het Centraal Station Arnhem en het diagnostisch centrum van Bartiméus in Zeist. In dit filmpje zien we Max van Tiel de indoor navigatie-app gebruiken op Arnhem-Centraal.

Ik vind het ontzettend stoer dat ik nu gewoon zelf loop. Dit had ik anders echt niet gekund.

Waarom innovatie in indoor navigatie?

De toegankelijkheid van openbare gebouwen is een groot probleem voor mensen met een visuele beperking. Vooral voor senioren.

Alles over het ontstaan van de app

Hoe werkt de app?

Met de eZwayZ-app lokaliseer je jezelf in een gebouw en kies je een bestemming om naartoe te navigeren. 

Lees verder

Dit geeft mij zoveel vrijheid, ik wil de app nu al blijven gebruiken.

Iemand heeft in de ene hand een taststok en in de andere hand een telefoon met eZwayZ

App maakt gebouwen toegankelijker

Je weg vinden in bijvoorbeeld een ziekenhuis, station of winkelcentrum is voor veel visueel beperkte mensen een hele uitdaging. Voor ziende mensen geldt dat overigens soms ook.

Ook uw gebouw optimaal toegankelijk maken?

Partners

De eZwayZ app is ontwikkeld door Atsence. Onze partner met technische kennis en expertise op het gebied van indoor navigatie. De ontwikkeling van de app is mede mogelijk gemaakt met steun van AFAS Foundation en het Bartiméus Fonds.

De totstandkoming van de app

Contact

Heeft u belangstelling voor indoor navigatie of een vraag? Neem contact met ons op.