Sorry, we ondersteunen geen IE

We zien dat je Internet Explorer gebruikt, een oude en onveilige browser. Daardoor kunnen we je niet de mooie website voorschotelen die we zouden willen.

Je bent van harte welkom in elke andere browser zoals bijvoorbeeld Chrome, Firefox of Microsoft Edge. Wij wachten hier wel, tot zo!

Indoor navigatie maakt gebouwen toegankelijk

Je weg vinden in bijvoorbeeld een ziekenhuis, station of winkelcentrum is voor veel visueel beperkte mensen een hele uitdaging. Voor ziende mensen geldt dat overigens soms ook. Maak daarom nu je eigen bedrijfslocatie, gemeentehuis of  zorginstelling toegankelijk met eZwayZ.

Bestaande navigatiehulpmiddelen in gebouwen zoals bewegwijzering bieden voor veel mensen geen uitkomst. En hoe goed bedoeld ook, de meeste mensen willen niet bij de hand worden genomen of afhankelijk zijn van een begeleider. Daarom is er nu de eZwayZ-app. Een innovatieve vorm van bewegwijzering die iedereen met een (visuele) uitdaging helpt om veilig, efficiënt en zelfstandig te navigeren in complexe gebouwen.

Maak ook je eigen bedrijfslocatie of instelling toegankelijk met eZwayZ. Het Rijksmuseum in Amsterdam en de gemeente Arnhem werken al mee aan de ontwikkeling van deze app. Bartiméus is op zoek naar meer bedrijven en organisaties die zich willen aansluiten. Vraag vrijblijvend meer informatie aan.

Wij gaan graag in gesprek

Heeft u vragen of wilt u meer weten over de app? Wij geven graag een vrijblijvende presentatie of demonstratie.

Vooral voor complexe openbare gebouwen

Ons doel is om complexe openbare gebouwen toegankelijk te maken voor iedereen. De huidige voorzieningen zijn hier vaak onvoldoende en complexe gebouwen zorgen voor stress en frustratie bij bezoekers. Vooral ziekenhuizen, bus- en treinstations, gemeentehuizen en onderwijsinstellingen staan hoog op de wensenlijst.

Waarom kiezen voor eZwayZ?

 • eZwayZ maakt je gebouw toegankelijk voor iedereen. Bezoekers met (visuele) uitdagingen kunnen zelfstandig hun weg vinden.
 • eZwayZ helpt je bedrijf om een stap te zetten richting inclusief werkgeverschap
 • eZwayZ draagt bij aan een gastvrije en positieve bezoekerservaring
 • Met eZwayZ is er minder individuele begeleiding en assistentie nodig
 • eZwayZ maakt het mogelijk om mensen met een beperking volwaardig mee te laten doen in de samenleving, zoals in het VN-verdrag is verwoord.

Wat zijn de voordelen?

 • Is laagdrempelig toe te passen: geen hardware of installatie nodig 
 • Er zijn geen wijzigingen aan het gebouw of de inrichting nodig.
 • Ongevoelig voor vandalisme (denk aan toepassing op stations)
 • Eenvoudige inrichting en beheercloud
 • Makkelijk uit te breiden of aan te passen bij verbouwing
 • Koppelbaar met andere systemen
 • Kan (indien aanwezig) tactiele geleidelijnen ondersteunen
 • De 3D scan is ook te gebruiken voor andere doeleinden, zoals virtuele tours, gebouwbeheer, scan 2 BIM, renovatie en onderhoud.

Hoe wordt een gebouw in de app opgenomen?

Wanneer u eZwayZ wilt implementeren in uw gebouw, maken we allereerst met een 3D-scanner vanuit meerdere posities in de ruimte een scan. Zo wordt het gebouw in een driedimensionale wolk van digitale meetpunten in beeld gebracht: een ‘puntenwolk’. De resultaten worden digitaal opgeslagen en verwerkt tot een 3D-model. Is er al een 3D-scan van het gebouw beschikbaar? Dan kunnen wij deze mogelijk gebruiken. In de beheermodule worden vervolgens bestemmingen (ook wel Points of Interests, POI’s, genoemd) aan het 3D-model toegevoegd. Dit kunnen toiletten, liften of drankautomaten zijn, maar ook informatiebalies, vergaderzalen en wachtruimtes. Ook identificeren wij obstakels in het gebouw, zoals drempels en trappen. Als klant krijg je toegang tot de beheermodule van de app.

scan tussen harnassen in rijksmuseum
scan in ruimte voor de nachtwacht

Zelf aan de slag met eZwayZ

Wij nodigen gemeenten, ziekenhuizen, musea, winkelcentra en andere bedrijven en publieke organisaties van harte uit voor een kennismaking met de app. Maak direct een afspraak voor een kennismakingsgesprek of een demonstratie.  Aan de implementatie van eZwayZ zijn kosten verbonden voor deelnemende bedrijven/organisaties. Het gaat hierbij om eenmalige opstartkosten (voor de scan van het gebouw). Daarnaast worden er jaarlijks licentiekosten in rekening gebracht. Het gebruik van de app is gratis voor de eindgebruiker.

Aanvragen factsheet

De mogelijkheden en voordelen van eZwayZ voor je bedrijf of organisatie nog eens rustig nalezen of delen met een collega? Vul dan het onderstaande formulier in. Je ontvangt dan meer informatie in je mailbox.