Sorry, we ondersteunen geen IE

We zien dat je Internet Explorer gebruikt, een oude en onveilige browser. Daardoor kunnen we je niet de mooie website voorschotelen die we zouden willen.

Je bent van harte welkom in elke andere browser zoals bijvoorbeeld Chrome, Firefox of Microsoft Edge. Wij wachten hier wel, tot zo!

De route naar de indoor navigatie app eZwayZ

De ontwikkeling van de indoor navigatie-app eZwayZ is mogelijk gemaakt met steun van AFAS Foundation en het Bartiméus Fonds.

De missie van Bartiméus is: 100% leven voor alle mensen die slechtziend of blind zijn. Dit betekent bijvoorbeeld ook zelfstandig kunnen reizen. Want we weten dat mensen die slecht zien of niet zien, moeite hebben om volledig zelfstandig hun weg te vinden, ondanks de beschikbaarheid van een groot aantal hulpmiddelen.

Om zelfstandig reizen mogelijk te maken startte in mei 2020 het Meye Indoor Way project. Met als doel om een oplossing te realiseren, waarmee mensen met een visuele beperking zelfstandig hun weg kunnen vinden in een openbaar gebouw. AFAS Foundation en Bartiméus Fonds waren nauw betrokken doordat zij dit project financieel mogelijk maakten.

Een jaar later werd het eerste prototype van een app opgeleverd en is de samenwerking gestart met Atsence (eigenaar van eZwayZ) om het prototype verder door te ontwikkelen. Door goed te luisteren naar de behoeften van gebruikers en veel in de praktijk te testen, is het gelukt om in maart 2022 de eerste testversie van de app onder de naam eZwayZ (spreek uit: easy ways) te lanceren. Sinds de zomer van 2023 is de app beschikbaar in de appstore. Bartiméus zet zich onverminderd in om indoor navigatie voor mensen met een visuele beperking onder de aandacht te blijven brengen. Daarom blijven we onze expertise hierover delen met organisaties die met dit onderwerp aan de slag zijn.

Als vier samenwerkende partijen zijn we trots op wat we tot nu toe bereikt hebben: een toegankelijke app die het mogelijk maakt voor mensen die slechtziend of blind zijn om hun weg in gebouwen te vinden.

Voor meer informatie over de app en het gebruik daarvan, kun je terecht op ezwayz.com. Vragen over indoornavigatie kan je richten aan indoornavigatie@bartimeus.nl

De onderstaande partners hebben de indoor navigatie app mogelijk gemaakt:

Atsence

De EzwayZ app wordt ontwikkeld door Atsence. Onze partner met technische kennis en expertise op het gebied van indoor navigatie.

Het logo van eZwayZ

Over AFAS Foundation

De AFAS Foundation inspireert om beter te doen en droomt ervan om de wereld een stukje mooier te maken voor diegenen die dit hard nodig hebben. De foundation stelt op een innovatieve en transparante manier geld beschikbaar voor duurzame projecten die over de hele wereld - op gebied van gezondheidszorg, maatschappij en onderwijs - een grote impact maken.

Over Bartiméus Fonds

Het Bartiméus Fonds zet zich in voor een inclusieve samenleving, waarin mensen met een visuele beperking voluit kunnen meedoen. Via fondsenwerving en dankzij de steun van donateurs wordt het werk van Bartiméus ondersteund en worden innovatieve projecten mogelijk gemaakt.

Meer informatie

Wilt u in navolging van het Rijksmuseum in Amsterdam en het Centraal Station in Arnhem ook uw gebouw toegankelijk maken voor mensen met een visuele beperking?