Sorry, we ondersteunen geen IE

We zien dat je Internet Explorer gebruikt, een oude en onveilige browser. Daardoor kunnen we je niet de mooie website voorschotelen die we zouden willen.

Je bent van harte welkom in elke andere browser zoals bijvoorbeeld Chrome, Firefox of Microsoft Edge. Wij wachten hier wel, tot zo!

Bartiméus ontmoet 50-plussers in Jaarbeurs Utrecht

Waardevolle gesprekken, mooie ontmoetingen en gezelligheid: dat was de 50PlusBeurs. Vijf dagen lang stond Bartiméus hier met een stand, een enthousiast team én een goed verhaal. We ontmoetten tientallen mensen, met goed en minder goed zicht. 'Wij staan graag met onze kennis en kunde voor hen klaar.'

Bezoekers in groen witte Bartiméus-stand

Zelfregie en zelfredzaamheid

Het waren bijzondere contacten met veelal 65-plussers die de komende jaren vanwege hun leeftijd te maken kunnen krijgen met verminderd zicht. Of die nu misschien al iemand kennen die hier al mee te maken heeft. 

Bartiméus ging naar deze beurs om een nieuwe doelgroep kennis met ons te laten maken. Ine Woudstra, accountmanager bij Bartiméus: ‘Als Bartiméus kennen we onze gespecialiseerde diensten en onze kennisoverdracht, maar voor de grootste groep van mensen met achteruitgaand zicht gaat het om zelfregie en zelfredzaamheid. Zij hebben lang niet altijd onze directe zorg nodig, maar kunnen wel baat hebben bij onze innovaties en ontwikkelingen. Deze mensen hebben we in groten getale ontmoet op de 50PlusBeurs.'

100% leven

Tijdens de 50PlusBeurs presenteerden we ons digitale huis Thuis in Zicht en gaven onze collega's Ine Woudstra en Eric van Heuvelen workshops. Hierbij lag de focus op behoud van zelfredzaamheid en de mogelijkheden die er al zijn, of in ontwikkeling zijn. We haakten op deze wijze mooi aan bij ons motto ‘Bartiméus 100% leven' met praktische thema's als hobby's uitoefenen, koken, mobiel blijven én het gebruik van tablets en smartphones. 

Beursteam van 4 medewerkers Bartiméus vooraan in de stand
Beursteam Bartiméus op 12 september jl.

Het was fijn om te merken hoeveel mensen openstonden en behoefte hadden aan een gesprek met ons - André

Waardevolle gesprekken

André Cunningham, casemanager bij Bartiméus: 'Vijf dagen lang voerden we plezierige en waardevolle gesprekken met ons team. Soms waren bezoekers eerst nog wat terughoudend, omdat hun zicht nog goed is. Maar zodra we iets meer op de inhoud van ons werk kwamen, hoorden we vaak al snel: ‘oh mijn buurvrouw heeft ook een oogziekte’. Velen kwamen met een voorbeeld van iemand uit hun familie- of kennisenkring met een visuele beperking. Bezoekers vonden ons digitale huis erg interessant en ook de toegankelijkheidstips voor de computer waren in trek. Hopelijk weten mensen die Bartiméus nog niet kenden ons nu beter te vinden, als zijzelf of hun naasten te maken krijgen met verminderd zicht. Wij staan graag met onze kennis en kunde voor hen klaar.'

De 50PlusBeurs gemist?

Op onze website vindt u alle info, tips, folders en materialen die we ook op de 50PlusBeurs hebben uitgedeeld. U kunt het op deze site downloaden en/of nog eens rustig nalezen: Behoud van leefstijl en zelfstandigheid staat voorop - Bartimeus.

Heeft u na het lezen van de informatie nog vragen? Bel dan gerust met een van onze klantadviseurs via het algemene telefoonnummer 088 - 88 99 888. 

Ontmoetingsplek voor 45.000 senioren

Ruim 45.000 senioren kwamen naar de 50PlusBeurs in Jaarbeurs Utrecht. Het hoogst aantal bezoekers is geteld op de woensdag met maar liefst 11.000 belangstellenden.