Sorry, we ondersteunen geen IE

We zien dat je Internet Explorer gebruikt, een oude en onveilige browser. Daardoor kunnen we je niet de mooie website voorschotelen die we zouden willen.

Je bent van harte welkom in elke andere browser zoals bijvoorbeeld Chrome, Firefox of Microsoft Edge. Wij wachten hier wel, tot zo!

Bijzondere zitbank: meer dan kunstbeleving voor bewoners

Onder belangstelling van bewoners en familie, verzorgenden en genodigden is de nieuwe zitbank in de tuin bij het verzorgingshuis Henriëtte van Heemstra in Ermelo op donderdag 23 september jl. op feestelijke wijze onthuld.

Zitbank Henriëtte van Heemstra

De voel- en tastbare zitbank ‘handen’ met tekst in braille is in samenwerking met de bewoners gemaakt door de Nijkerkse kunstenares Linda Verkaaik.

Bartiméus vindt het belangrijk dat mensen met een visuele beperking op allerlei manieren kunnen meedoen in de samenleving. Ook kunstbeleving hoort daarbij.

Nathalie Quint, teamleider van het Henriëtte van Heemstra Huis in Ermelo: 'Met veel enthousiasme, inzet en een zeer prettige samenwerking is de nieuwe zitbank gerealiseerd. Het in het kunstwerk verwerkte thema 'handen' is voor onze bewoners essentieel; aan je handen voelt iemand wie je bent, voelt de persoon de intentie. Handen bieden troost, borging en het biedt ook de zorg die een visueel beperkte bewoner nodig heeft. In het leven van mensen met een visuele beperking, zijn de handen de 'ogen' en 'zien' zij daarmee. Handen zijn daarom onmisbaar bij het ervaren en beleven! Onze dank gaat uit naar het Bartiméus Fonds voor de financiering van het prachtige en kleurrijke kunstobject.’ 

Onthulling zitbank

Het in het kunstwerk verwerkte thema 'handen' is voor onze bewoners essentieel; aan je handen voelt iemand wie je bent, voelt de persoon de intentie - Nathalie

Rustmoment én ontmoeting

De zitbank staat in een mooie groene omgeving op het terrein aan de Paul Krugerweg. Hopelijk vinden zowel bewoners en medewerkers van Bartiméus er een rustmoment om de natuur met zijn geluiden en geuren in zich op te nemen. Maar het biedt ook gelegenheid voor een (bijzonder) moment van ontmoeting met bekenden of vreemden.

Onthulling zitbank

Ouderen met doofblindheid en dementie

Het Henriëttte van Heemstra Huis heeft alle specialistische kennis in huis om de steeds ouder wordende bewoners te ondersteunen en te begeleiden.Ook op het gebied van doofblindheid en dementie.

Nathalie Quint: ‘In het Henriëtte van Heemstra Huis is er extra aandacht voor de directe leefomgeving, de inrichting van de woning en sociale contactbehoeften van de individuele bewoners. Aangepaste verlichting, gebruik van kleurcontrasten, digitale (lees)hulpmiddelen, de vele voelbare en hoorbare herkennings- en oriëntatiepunten én ook het samenleven met leeftijdsgenoten die dezelfde beperking hebben, behoren bij het plezierig en toegankelijk wonen bij Bartiméus.’

Bewoner voelt aan de zitbank