Sorry, we ondersteunen geen IE

We zien dat je Internet Explorer gebruikt, een oude en onveilige browser. Daardoor kunnen we je niet de mooie website voorschotelen die we zouden willen.

Je bent van harte welkom in elke andere browser zoals bijvoorbeeld Chrome, Firefox of Microsoft Edge. Wij wachten hier wel, tot zo!

'Samen vieren we het leven'

Stichting Zeldzame Ziekten Fonds heeft een prachtige film gemaakt over het leven van Ferre, een van de leerlingen op onze Bosschool voor kinderen met een meervoudige beperking.

Ferre in een rolstoel

'Het feit dat hij zich zo ontwikkelt en dat hij zo ontzettend sterk en dapper en blij is, daar genieten wij enorm van', vertelt zijn vader.

Ferre gaat naar het speciaal onderwijs bij Bartiméus. Ferre is geboren met het syndroom van Apert, een zeldzame aandoening met vergroeïng van de schedel tot gevolg. Door een hersenvliesontsteking raakte hij als baby in een coma. De schade hiervan leidde er toe dat hij slechtziend is en zijn motorische ontwikkeling is verstoord. Ferre kan niet leren staan en lopen als andere kinderen.

Je hebt geen woorden nodig om iemand te begrijpen

Op de Bosschool bieden we Ferre en alle andere kinderen naast individuele therapie en de inzet van hulpmiddelen, ook een heel aantal bewegingsactiviteiten. Op het terrein van Bartiméus in Doorn, niet ver van de Bosschool, is ons centrum sport en bewegen met een zwembad en alle voorzieningen voor mensen met een meervoudige beperking. Ferre geniet er enorm van. Moeder Saskia vertelt: 'Je hebt geen woorden nodig om iemand te begrijpen. Als je kijkt en probeert te voelen kom je ook een heel end. Samen vieren we het leven!'