Sorry, we ondersteunen geen IE

We zien dat je Internet Explorer gebruikt, een oude en onveilige browser. Daardoor kunnen we je niet de mooie website voorschotelen die we zouden willen.

Je bent van harte welkom in elke andere browser zoals bijvoorbeeld Chrome, Firefox of Microsoft Edge. Wij wachten hier wel, tot zo!

100% leven

Wij zetten ons in voor mensen in Nederland die slechtziend of blind zijn. Wij helpen je  zoveel mogelijk het leven te leiden dat je wenst, ook als je nog andere beperkingen hebt. Want het gaat niet om hoeveel procent je ziet. Het gaat om hoeveel procent je lééft. 

Campagne 100% leven

Heb je onze campagne al gezien? Waarin Simon en Marjolein vertellen wat 100% leven voor hen betekent?

Naar de campagne website

Voor wie we werken

Bartiméus helpt mensen die slechtziend of blind zijn. Wij stimuleren hen en hun familieleden om alles uit hun leven te halen wat erin zit. We zoeken samen naar de beste oplossingen en we delen onze kennis en ervaring. Met elkaar, binnen de organisatie, maar ook met andere organisaties in zorg en onderwijs, overheden en bedrijven. Zo werken we aan een samenleving waarin ook mensen die slechtziend of blind zijn zich voluit kunnen ontplooien. 

begeleidster en bewoonster op tandem
Jongen bosschool lacht

Wat we doen

Je kunt bij ons terecht als je dagelijks ondersteuning of behandeling nodig hebt, maar ook voor diagnostiek en onderwijs. We hebben onze eigen scholen, woonvoorzieningen en allerlei vormen van dagbesteding. Ook doen we veel onderzoek en adviseren we door het hele land over de nieuwste inzichten. We vinden het belangrijk om alle kennis en ervaring die we in huis hebben te delen en - andersom - van anderen te leren.  

Wie we zijn

Met ruim 1800 vaste medewerkers en 600 vrijwilligers zetten wij ons iedere dag in voor de beste ondersteuning. We doen dat op onze locaties in Doorn en Zeist maar ook daarbuiten, bij mensen die zelfstandig wonen. We bieden ondersteuning aan onze cliënten én hun familie in alle levensfases. Deskundigheid en persoonlijke aandacht staan daarbij centraal. We werken vanuit de maatschappelijke opdracht. We laten ons inspireren door christelijke waarden, maar we staan open voor iedereen - ongeacht je levensovertuiging. 

Bekijk onze missie en visie