Sorry, we ondersteunen geen IE

We zien dat je Internet Explorer gebruikt, een oude en onveilige browser. Daardoor kunnen we je niet de mooie website voorschotelen die we zouden willen.

Je bent van harte welkom in elke andere browser zoals bijvoorbeeld Chrome, Firefox of Microsoft Edge. Wij wachten hier wel, tot zo!

Ervaring van ouders met een visuele beperking

Lees en beluister hier de verhalen van ouders over hun leven met een visuele beperking. Over het krijgen van kinderen, het ouderschap, de vragen én begeleiding die werkt. 

Ervaringen delen van ouders met een visuele beperking helpt andere ouders weer in hun dagelijks leven. Begeleiders en professionals kunnen de ervaringsverhalen gebruiken in de ondersteuning. 

Serie ervaringsverhalen: spreken is goud

Margreet de Vries, maatschappelijk werker, deelt haar ervaringen in twee persoonlijke verhalen. Een verhaal over ‘goed ouderschap’ en het andere over ‘de invloed van een visuele beperking bij een ouder op kinderen’. De belangrijkste tip van Margreet: ga moeilijke emotionele gesprekken niet uit de weg. En zoek zo nodig ondersteuning daarbij.  Lees de verhalen. www.bartimeus.nl/sprekenisgoud

Ervaringen luisteren via deze podcasts

Maatschappelijk begeleider Marion van der Valk sprak met meerdere ouders. Over hun rol als ouder, over hun ervaringen én over hun ervaringen met professionals en wat daar beter kan.. Luister naar deze verhalen via de twee bijgaande podcasts. Een aanrader om te luisteren voor mensen die zelf een visuele beperking hebben en het leuk vinden om over ouderschap te horen. Maar zeker ook voor iedereen daar omheen.