Sorry, we ondersteunen geen IE

We zien dat je Internet Explorer gebruikt, een oude en onveilige browser. Daardoor kunnen we je niet de mooie website voorschotelen die we zouden willen.

Je bent van harte welkom in elke andere browser zoals bijvoorbeeld Chrome, Firefox of Microsoft Edge. Wij wachten hier wel, tot zo!

Hobby's en vrije tijd

Deze informatie is uitermate geschikt voor mensen die activiteiten verzorgen in verzorgings-/verpleeghuizen of dagbestedingen. 

Als iemand blind is, herken je dat meestal wel. Maar slechtziendheid valt lang niet altijd op. Slechtziende bewoners krijgen dan ook lang niet altijd de juiste ondersteuning. Veel ouderen horen ook nog eens minder goed of zijn doof (auditieve beperking). Zeker iets om rekening mee te houden bij het aanbieden van activiteiten.

Wanneer je alle activiteiten ‘inclusief’ aanbiedt, zijn ze voor iedereen toegankelijk en kan iedereen meedoen. Het is dan niet eens nodig te weten of iemand slechtziend en/of slechthorend is. Al kan het wel handig zijn natuurlijk.

Onze informatie kan je helpen bij het inclusief aanbieden van activiteiten. Ga zeker ook met een bewoner in gesprek. Wat heeft iemand nodig, hoe kun jij voor deze persoon de activiteit toegankelijk maken?

Advies nodig?

Meer advies nodig over slechtziendheid, blind zijn en/of doofblindheid bij ouderen? Neem contact met ons op.