We zien dat je Internet Explorer gebruikt, een oude en onveilige browser. Daardoor kunnen we je niet de mooie website voorschotelen die we zouden willen.
Je bent van harte welkom in elke andere browser zoals bijvoorbeeld Chrome, Firefox of Microsoft Edge. Wij wachten hier wel, tot zo!
Meer dan 50% van de mensen met niet-aangeboren hersenletsel (NAH) heeft problemen met de visuele waarneming. Ze merken dit vooral op in de eerste maanden na het hersenletsel. Voor hen is het essentieel dat zorgprofessionals deze problemen op tijd signaleren, zodat tijdens de revalidatie de juiste interventies kunnen worden geboden. Met de Vision Impairment Screening Assessment (VISA) kunnen de visuele problemen bij NAH-patiënten sneller worden gesignaleerd.
De VISA-screening is een test van ongeveer 30 minuten met een beoordeling van de visus, het gezichtsveld, de oogstand, de oogbewegingen en de visuele aandacht.
Bartiméus leidt zorgprofessionals zonder oogheelkundige achtergrond op om de VISA-screening binnen hun eigen organisatie uit te voeren.
De inzet van VISA screening zorgt ervoor dat behandelteams:
Ook biedt Bartiméus - aanvullend op het leren gebruiken van de VISA tool - een teamscholing ‘Visueel functioneren in de revalidatie’, bestaande uit een e-learning en een ervaringsles.
Bartiméus heeft in 2020 de VISA-screening naar het Nederlands vertaald en daarna bij een groot aantal revalidatiecentra en een CVA-zorgketen succesvol geïmplementeerd. Zij maken inmiddels effectief gebruik van de screening.
“De bevestiging van mijn visusprobleem, dat vastgesteld werd in het onderzoek, heeft mijn revalidatie wel bespoedigd.”
“Het visueel functioneren is onderwerp van gesprek geworden op onze afdeling. Ik denk dat we veel sneller de visus erbij halen als een mogelijke oorzaak van de klachten die de patiënten aangeven.”
Wil je weten wat de VISA-screening voor jouw organisatie en cliënten kan betekenen? Neem dan contact op met: expertisegroep-nah@bartimeus.nl.