Sorry, we ondersteunen geen IE

We zien dat je Internet Explorer gebruikt, een oude en onveilige browser. Daardoor kunnen we je niet de mooie website voorschotelen die we zouden willen.

Je bent van harte welkom in elke andere browser zoals bijvoorbeeld Chrome, Firefox of Microsoft Edge. Wij wachten hier wel, tot zo!

eHealth: digitaal waar kan, dichtbij waar nodig

Vanuit huis achter je laptop een training volgen. Even beeldbellen met je zorgverlener… Voor veel mensen die slechtziend of blind zijn is digitale zorg ideaal. Daarom biedt Bartiméus steeds meer digitale zorg aan onder de noemer eHealth.

Voordelen van eHealth

Hét grote voordeel van eHealth is dat je minder hoeft te reizen voor zorg. Je bent minder afhankelijk van anderen. Ook kun je je begeleider vaker spreken én op de momenten die jou goed uitkomen omdat een afspraak sneller te regelen valt. Daarnaast heb je ook makkelijker contact met andere mensen die een visuele beperking hebben.  

Daar waar het kan zal Bartiméus steeds meer digitale zorg aanbieden. Maar we blijven dichtbij waar nodig! 

Beeldbellen

Bellen via het beeldscherm van je computer, laptop of telefoon: beeldbellen dus! Het is niet meer weg te denken uit onze samenleving en ook bij Bartiméus maken we er steeds meer gebruik van. Minder reistijd, minder rompslomp, sneller contact... de voordelen zijn groot.  

Wil jij ook meer beeldbellen met jouw begeleider? Kaart het gerust bij hem of haar aan. Jouw begeleider weet hoe jullie dat veilig kunnen doen, waarbij jouw privacy altijd voorop staat.  

Heb je een technische vraag over beeldbellen? Dan staan de mensen van onze eHealth Helpdesk voor jou klaar.  

Veelgestelde vragen over beeldbellen
Icoon eHealth bij Bartiméus

Online training en e-learning

Bartiméus heeft een groot aanbod aan trainingen voor diverse doelgroepen. De meeste trainingen geven we op locatie. Een aantal trainingen zijn online, daarbij ga je via je beeldscherm met de trainer en andere deelnemers in gesprek. Bijvoorbeeld tijdens de B-online trainingen, voor brugklassers, studenten en ouders. Bekijk hier ons trainingsaanbod.

Daarnaast biedt Bartiméus volledig digitale trainingen: e-learnings. Mensen die al cliënt bij ons zijn kunnen in overleg met hun begeleider via www.lerenbijbartimeus.nl bijvoorbeeld de e-learnings ‘Lopen en oversteken’, ‘Fietsen’ of ‘Geluidenbibliotheek’ volgen. Dit aanbod blijft zich natuurlijk uitbreiden.  

De voordelen van e-learning: je kunt deze op je eigen moment volgen, je hoeft niet te reizen, je kunt hem altijd terugkijken en het is een goede voorbereiding op een eventuele fysieke training.   

Heb je een technische vraag over het volgen van een online training of een e-learning? Dan staan de mensen van onze eHealth Helpdesk voor jou klaar. 

Contact eHealth helpdesk

Digitale oplossingen

We vinden het belangrijk dat je je jezelf in het dagelijks leven kunt redden. Daarom zijn we voortdurend op zoek naar handige digitale oplossingen die jou kunnen helpen. Denk bijvoorbeeld aan Google Home, podcasts, Kijk op Zicht (interactieve PDF waarmee je aan anderen kunt uitleggen wat de impact van jouw visuele beperking voor jou is) en Thuis in Zicht (interactieve tool op onze website waarmee je eenvoudig kunt ontdekken welke aanpassingen je in je eigen huis kunt doen om het leven te vergemakkelijken).  

Wil je meer weten over welke digitale oplossingen voor jou handig zijn? Overleg dan met jouw begeleider.  

Entertoets van het toetsenbord met de tekst 'eHealth'

eHealth Helpdesk

Een speciale helpdesk voor cliënten met technische vragen over beeldbellen, online trainingen en e-learning. Ook als je ouder, verzorger of begeleider van een cliënt van Bartiméus bent, kun je de helpdesk benaderen met al je vragen. 

Contact eHealth helpdesk