Sorry, we ondersteunen geen IE

We zien dat je Internet Explorer gebruikt, een oude en onveilige browser. Daardoor kunnen we je niet de mooie website voorschotelen die we zouden willen.

Je bent van harte welkom in elke andere browser zoals bijvoorbeeld Chrome, Firefox of Microsoft Edge. Wij wachten hier wel, tot zo!

Hoe werkt de app voor jou als gebruiker?

Met de eZwayZ-app lokaliseer je jezelf in een gebouw en kies je een bestemming om naartoe te navigeren. De app begeleidt je tot op de centimeters nauwkeurig met duidelijke instructies naar de plaats van bestemming.

Privacy gewaarborgd

De app gebruikt geen GPS, dat is immers een systeem dat binnen niet goed werkt, maar met visuele positionering. Vooraf wordt er met een scan een digitaal beeld gemaakt van een locatie. De camera op je telefoon vergelijkt zijn beeld met het digitale beeld van de locatie en weet vervolgens precies waar je staat en ook, in tegenstelling tot GPS, naar welke richting je staat gedraaid. Het digitale beeld van een binnenruimte kan op afstand worden geüpdatet, zodat het altijd meeloopt met aanpassingen in het gebouw. En de privacy is gewaarborgd: er worden geen privacygevoelige gegevens uitgewisseld tussen de telefoon en de cloud.

Oriënteren en navigeren

Bij binnenkomst in een gebouw open je EzWayZ en kun je jezelf lokaliseren en oriënteren in het gebouw. Waar ben ik op dit moment en wat is er om mij heen?  Je kunt routes plannen en navigeren naar beschikbare bestemmingen. Je kiest zelf de vorm van routebegeleiding tijdens het lopen. Dat kan:

  • visueel met routepunten of een routelijn
  • tactiel door het voelen van trillingen
  • op gehoor in de vorm van gesproken instructies of geluidseffecten.

Ontwikkelen

De ontwikkelaar van de EzWayZ app is het softwarebedrijf Atsence. Bartiméus stelt kennis en expertise ter beschikking en doet behoeftenonderzoek onder toekomstige gebruikers: mensen met een visuele beperking. De app wordt voortdurend met mensen uit de doelgroep getest. Deze manier van samen innoveren en ontwikkelen brengt ons tot aanpassingen en hulpmiddelen die mensen in de praktijk echt verder helpen en gebruiksvriendelijk zijn.

We moeten altijd rekening houden met de grote diversiteit in visuele problemen. De problemen die iemand ervaart bij mobiliteit kunnen ook zeer uiteenlopen. Vooralsnog richten wij ons op mensen die slechtziend zijn, met als uiteindelijke doel de applicatie ook toegankelijk te maken voor mensen die blind zijn. Deze volgorde houden we aan vanwege de complexiteit van ontwerpen voor mensen die blind zijn.

Veelgestelde vragen

Meer weten over eZwayZ? Lees dan de  veelgestelde vragen met antwoorden op de website van ezwayz.com.

Veelgestelde vragen