Sorry, we ondersteunen geen IE

We zien dat je Internet Explorer gebruikt, een oude en onveilige browser. Daardoor kunnen we je niet de mooie website voorschotelen die we zouden willen.

Je bent van harte welkom in elke andere browser zoals bijvoorbeeld Chrome, Firefox of Microsoft Edge. Wij wachten hier wel, tot zo!

Hoe werkt de app voor jou als gebruiker?

Met de eZwayZ-app lokaliseer je jezelf in een gebouw en kies je een bestemming om naartoe te navigeren. De app begeleidt je tot op de centimeters nauwkeurig met duidelijke instructies naar de plaats van bestemming.

Privacy gewaarborgd

De app gebruikt geen GPS, dat is immers een systeem dat binnen niet goed werkt, maar met visuele positionering. Vooraf wordt er met een scan een digitaal beeld gemaakt van een locatie. De camera op je telefoon vergelijkt zijn beeld met het digitale beeld van de locatie en weet vervolgens precies waar je staat en ook, in tegenstelling tot GPS, naar welke richting je staat gedraaid. Het digitale beeld van een binnenruimte kan op afstand worden geüpdatet, zodat het altijd meeloopt met aanpassingen in het gebouw. En de privacy is gewaarborgd: er worden geen privacygevoelige gegevens uitgewisseld tussen de telefoon en de cloud.

Oriënteren en navigeren

Bij binnenkomst in een gebouw open je EzWayZ en kun je jezelf lokaliseren en oriënteren in het gebouw. Waar ben ik op dit moment en wat is er om mij heen?  Je kunt routes plannen en navigeren naar beschikbare bestemmingen. Je kiest zelf de vorm van routebegeleiding tijdens het lopen. Dat kan:

  • visueel met routepunten of een routelijn
  • tactiel door het voelen van trillingen
  • op gehoor in de vorm van gesproken instructies of geluidseffecten.

De ontwikkeling van de app

De ontwikkelaar van de EzWayZ app is het softwarebedrijf Atsence. Bartiméus heeft kennis en expertise ter beschikking gesteld en behoefte- en gebruikersonderzoek gedaan onder de doelgroep: mensen met een visuele beperking. De app is voortdurend met mensen uit de doelgroep getest. Deze manier van samen innoveren en ontwikkelen brengt ons tot aanpassingen en hulpmiddelen die mensen in de praktijk echt verder helpen en gebruiksvriendelijk zijn.

Veilig op pad

De app is geen vervanging voor je oriëntatie- en mobiliteitsvaardigheden maar bedoeld als een extra hulpmiddel. Het is dan ook geen vervanging voor bijvoorbeeld een witte stok, geleidehond of primair mobiliteitshulpmiddel. Probeer de app vooral zelf uit. De app helpt je hierbij op weg met een quick start (bij de eerste keer opstarten) en een handleiding. Mocht je wat extra oefening of hulp nodig hebben bij het gebruik van de app. Of heb je vragen over andere navigatie hulpmiddelen? Neem dan contact op met je begeleider of mobiliteitstrainer .

Veelgestelde vragen

Meer weten over eZwayZ? Lees dan de  veelgestelde vragen met antwoorden op de website van ezwayz.com.

Veelgestelde vragen