Sorry, we ondersteunen geen IE

We zien dat je Internet Explorer gebruikt, een oude en onveilige browser. Daardoor kunnen we je niet de mooie website voorschotelen die we zouden willen.

Je bent van harte welkom in elke andere browser zoals bijvoorbeeld Chrome, Firefox of Microsoft Edge. Wij wachten hier wel, tot zo!

Het kind staat centraal

Ieder kind is anders. De een zal de onderzoeken zonder problemen ondergaan, de ander zal misschien angstig of nerveus zijn. Onze specialisten hebben daar veel ervaring mee. Ze zijn geschoold in een benadering waarbij het individuele kind centraal staat. 

Kinderen denken mee

Bartiméus heeft kinderen de afgelopen jaren mee laten denken over hoe de onderzoeken het beste kunnen worden uitgevoerd. Uit gesprekken met kinderen en uit onderzoek blijkt dat zij minder spanning ervaren als ze meer regie krijgen en goed zijn voorbereid. Dat is belangrijk, want te veel stress of spanning is vervelend voor het kind, maar kan ook de onderzoeksresultaten beïnvloeden. 

Daarom zijn onze behandelkamers vrolijk ingericht en staat in de wachtkamer een kleurrijk, levensgroot ‘speeloog’, waar de kleintjes heerlijk in kunnen klauteren. 

Voorafgaand aan het onderzoek

Het is fijn als je je samen met je kind kunt voorbereiden op het onderzoek. Dat kan op verschillende manieren. We bieden diverse video's en je kunt kosteloos een voorbereidingspakket aanvragen. 

Hoe verloopt een onderzoek?

In de video leiden we je rond in ons Diagnostisch Centrum en vertellen we je hoe een onderzoek verloopt. 

In onderstaande video gaan we specifiek in op wat we noemen elektrofysiologisch onderzoek, onderzoek naar het functioneren van het netvlies of de oogzenuw.

Voorbereidingspakket

Vraag een gratis voorbereidingspakket aan met materiaal waarmee je thuis spelenderwijs een oogonderzoek kunt oefenen op bijvoorbeeld een knuffel.

Vraag het pakket per e-mail aan

Kind en Ziekenhuis

Bartiméus werkt samen met Stichting Kind en Ziekenhuis. Deze stichting houdt zich bezig met verbetering van kindgerichte medische zorg, onder andere via kinderparticipatie. Kindgerichte zorg is zorg waarbij rekening wordt gehouden met de specifieke behoeften van kinderen, zoals het serieus nemen van angst en stress en het zoveel mogelijk voorkomen van pijn.