We zien dat je Internet Explorer gebruikt, een oude en onveilige browser. Daardoor kunnen we je niet de mooie website voorschotelen die we zouden willen.
Je bent van harte welkom in elke andere browser zoals bijvoorbeeld Chrome, Firefox of Microsoft Edge. Wij wachten hier wel, tot zo!
Het vraagt inzet van iedereen om een samenleving te creëren waarin alle ruim 350.000 mensen die slechtziend of blind zijn zo zelfstandig mogelijk kunnen meedoen. Om de inclusieve samenleving een stap dichterbij te brengen, werken wij nauw samen met bedrijven, organisaties en (overheids)instellingen. Dit doen we door onze kennis en ervaring op het gebied van visuele inclusie te vertalen naar haalbare adviezen, belevingsactiviteiten, scholing en innovatie. Samen met u maken we het verschil op zowel fysieke als digitale toegankelijkheid en maatschappelijke gelijkwaardigheid.
Samen werken aan een inclusieve samenleving
Stichting Accessibility zet zich in voor een digitaal, fysiek en sociaal toegankelijke samenleving, waarin iedereen, in het bijzonder mensen met een beperking, in staat is zelfstandig deel te nemen aan het maatschappelijk verkeer en zich optimaal kunnen ontplooien. De stichting ondersteunt (maatschappelijke) organisaties bij het realiseren van toegankelijkheid en draagt zo bij aan een inclusieve samenleving waarin voorzieningen zonder hulp toegankelijk en bruikbaar zijn voor iedereen. De stichting is in het bijzonder gericht op mensen met een visuele beperking.
Hoe is het om je weg te vinden als je niets of weinig ziet? En om met begeleiding buiten te lopen? Wat doen je andere zintuigen als je ogen het niet meer doen? Bartiméus organiseert activiteiten om mensen meer bewust te maken en in contact te brengen met de wereld van het niet-zien.
Als expertiseorganisatie hebben we bij Bartiméus veel kennis in huis over visuele beperkingen. Ook ontwikkelen we voortdurend kennis op basis van vragen uit de praktijk. Al die kennis zetten we in om mensen die slechtziend en blind zijn een prettiger leven te geven.
Dat geldt ook voor Koninklijke Visio, de Robert Coppes Stichting, de Oogvereniging en de MaculaVereniging. Om de 300.000 mensen met een visuele beperking nog beter te kunnen helpen, hebben we onze krachten gebundeld en werken we onder de naam Kennis Over Zien aan de ontwikkeling en het delen van kennis over visuele beperkingen.
Vooral professionals die werken met visueel beperkte mensen kunnen hun voordeel doen met de kennis van Kennis Over Zien. Maar ook de doelgroep zelf (en hun omgeving) vindt er waardevolle informatie.
Graag gaan we vrijblijvend in gesprek hoe we de toegankelijkheid van je organisatie kunnen verbeteren.