Sorry, we ondersteunen geen IE

We zien dat je Internet Explorer gebruikt, een oude en onveilige browser. Daardoor kunnen we je niet de mooie website voorschotelen die we zouden willen.

Je bent van harte welkom in elke andere browser zoals bijvoorbeeld Chrome, Firefox of Microsoft Edge. Wij wachten hier wel, tot zo!

Over diagnostisch onderzoek

Bij Bartiméus werken veel specialisten met diepgaande kennis en jarenlange ervaring. Ze maken gebruik van de nieuwste onderzoeksmethoden, zodat ze zo goed mogelijk een juiste diagnose kunnen stellen.

Wat je kunt verwachten

Voor een goede en snelle diagnose zijn verschillende onderzoeken nodig. Denk bijvoorbeeld aan functiemetingen, onderzoek naar het functioneren van het netvlies en onderzoek naar het transport van signalen via de oogzenuw. Bartiméus heeft hiervoor geavanceerde onderzoeksmogelijkheden in huis. Onze onderzoekers hebben veel ervaring met kinderen, maar ook met (jong)volwassenen en mensen met een verstandelijke beperking. We werken in een kindgerichte omgeving met speciale apparatuur voor baby’s en peuters. Ons streven is steeds om in één dag alle onderzoeken te doen en een diagnose te stellen. 

Soorten diagnostisch onderzoek

De diagnose

Na het onderzoek bespreken de oogarts en de orthoptist de diagnose met je. Aansluitend volgt een gesprek met een maatschappelijk werker of gedragsdeskundige over de betekenis van de diagnose voor het dagelijks leven en een mogelijk vervolgtraject. 

Na de diagnose

Ons team

Benieuwd met wie je te maken krijgt bij de onderzoeken? Maak alvast kennis met ons team van specialisten. 

Maak kennis met ons team

Meedoen aan onderzoek: Reversal VEPs met balken

Bij een aantal kinderen dat naar Bartiméus komt voor een diagnostisch onderzoek, willen we een klein onderzoek uitvoeren dat ongeveer vijf minuten extra duurt. Wij informeren je als ouder(s) hierover per brief met QR-code. Op de dag van het onderzoek kunnen we pas bepalen wie aan het onderzoek kan meedoen.

Een afspraak maken

Alleen met een verwijzing van een medisch specialist kun je bij Bartiméus terecht. De onderzoeken worden vergoed door de zorgverzekering. Neem voor meer informatie contact met ons op.

Erkenningen

Bartiméus Diagnostiek van Visuele Aandoeningen is sinds 2016 een erkend expertisecentrum voor vier zeldzame aandoeningen:

Het ministerie van VWS heeft Bartiméus erkend op voordracht van de NFU.