Sorry, we ondersteunen geen IE

We zien dat je Internet Explorer gebruikt, een oude en onveilige browser. Daardoor kunnen we je niet de mooie website voorschotelen die we zouden willen.

Je bent van harte welkom in elke andere browser zoals bijvoorbeeld Chrome, Firefox of Microsoft Edge. Wij wachten hier wel, tot zo!

Bartiméus op ZieZo

Op vrijdag 30 september en zaterdag 1 oktober kun je ons ontmoeten op de ZieZo-beurs in het Beatrixgebouw in de Jaarbeurs in Utrecht. Bartiméus denkt mee in oplossingen voor '100% leven'. Hoe kunnen we voor jou van betekenis zijn? Lees hieronder meer over onze beursthema's en ons beursprogramma.

Vrouw met geleidehond in winkelstraat

Programma Bartiméus ZieZo-beurs

Bartiméus denkt graag mee in oplossingen voor 100% leven en biedt deskundig en onafhankelijk advies. Onze beursthema's zijn: mobiliteit en werken.

In onze stand (nummer 19):

  • Bekijk of test prototypen van de nieuwste innovaties, zoals: een slimme rollator die waarschuwt bij obstakels, een nachtkijker waarmee je kunt kijken in het donker en de eZwayZ navigatie-app die je door onbekende gebouwen loodst.
  • Vermoeid door beeldschermwerk? Probeer handige beeldscherminstellingen uit, waardoor je tijdens het werk meer energie overhoudt.
  • Of schrijf je in voor onze nieuwsbrief en maak kans op leuke prijzen!
  • Je bent ook welkom met vragen over alledaagse thema’s zoals: leren omgaan met verminderd zicht, zelfstandig (blijven) wonen, een opleiding of cursus volgen en vrijetijdsbesteding. Wij zijn er voor jou!

Volg ook één of meer van onze workshops:

  • Hoe blijf je prettig aan het werk (interactieve workshop die je helpt ontdekken hoe je je werk met enthousiasme en voldoende energie kunt blijven doen): vrijdag van 15.00-15.45 uur en zaterdag van 11.00 - 11.45 uur; 
  • Zien in het donker (over oorzaken van verminderd nachtzien en hiervoor ontwikkelde hulpmiddelen): vrijdag van 14.00 - 14.45 uur en zaterdag van 12.00 - 12.45 uur;
  • Je weg vinden met de eZwayZ navigatie-app (ontdek hoe deze app je kan helpen om je te verplaatsen door publieke gebouwen): vrijdag en zaterdag van 13.00 - 13.45 uur; 

De workshops vinden plaats in zaal 211 op de 2e verdieping van het Beatrixgebouw. We begeleiden je graag naar de workshopruimte. Meld je bij onze stand als je hiervan gebruik wil maken.

Meer over de workshop Hoe blijf je prettig aan het werk
Gebruiker navigatie app met tekst Dit geeft echt een gevoel van vrijheid
Doe mee met de workshop Indoor navigatie met eZwayZ of bezoek onze stand en maak kennis met deze nieuwe app

Ben je er ook bij?

Maak tijdens de ZieZo-beurs kennis met onze organisatie en wat we je kunnen bieden. Bestel gratis kaarten en kom naar onze stand die deze keer in het teken staat van werk en oriëntatie & mobiliteit of doe mee aan één (of meer) van onze workshops.

Gratis kaarten voor ZieZo 2022

Voor wie zijn we er?

We zijn er voor mensen van alle leeftijden, met diverse hulpvragen en wensen. Van jonge kinderen waar vermoedens van slechtziendheid zijn, tot ouderen die ondanks visuele problemen zelfstandig willen blijven doen waar ze altijd plezier aan hebben beleeft. Voor de mensen in het sociale netwerk om hen heen én professionele zorgverleners.

Over de ZieZo-beurs

De ZieZo-beurs is dé landelijke informatiebeurs voor iedereen die slechtziend of blind is of minder goed gaat zien. De beurs heeft een paar jaar niet (live) kunnen doorgaan vanwege corona, maar is dit jaar weer de vertrouwde fysieke ontmoetingsplek voor mensen met een visuele beperking, zorgverleners en hulpmiddelenleveranciers.

In dit 'veld' staat Bartiméus voor een deskundig en onafhankelijk advies. We staan onder meer bekend om de kwaliteit van ons oogheelkundig onderzoek, onderwijs, revalidatie en woonlocaties en bieden zelfs véél meer dan dat. Bartimeus is bijvoorbeeld onderdeel van DB-connect, hét expertisecentrum voor doofblindheid. DB-connect heeft tijdens de Ziezo-beurs een eigen stand (nummer 43).